Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 juni 2018

Je kunt nu Fortnite spelen op de Nintendo Switch

We wisten eigenlijk al dat Fortnite na zijn grote succes op de iPhone, pc, Xbox One en PlayStation 4 naar de Nintendo Switch zou gaan komen. En eerder was er al dit gerucht. Nu is het definitief: je kunt sinds gisteren Fortnite spelen op de Nintendo Switch.

Fortnite op de Nintendo Switch

De game is gisteravond officieel aangekondigd en daarna kon je hem gelijk downloaden. Het gaat daarbij overigens enkel om de Battle Royale-modus van de game. De zogenaamde ‘Save the World’-modus, wat de basis was van Fortnite en waarbij je een basis moet bouwen om je te beschermen tegen vijanden, is in de Nintendo Switch-versie afwezig. En deze zal volgens Epic ook niet op een later moment worden toegevoegd. Dat is logisch, want niemand speelt die modus. Het gaat in Fortnite puur en alleen om de Battle Royale-modus.

Op de Nintendo Switch kun je alles doen wat je op de andere spelcomputers ook kunt doen. Mocht je nog twijfelen of de game iets voor je is, dan kun je hieronder kijken naar iemand die de game speelt en voorziet van commentaar.

Fortnite is en blijft één van de populairste games van dit moment. Zo’n 125 miljoen gamers zijn in aanraking gekomen met de game en het wordt dagelijks nog altijd belachelijk veel gespeeld. Gesprekken op het schoolplein lijken over niets anders te gaan dan deze game en de dansjes uit Fortnite zijn erg bekend.

Fortnite

Het is ook een game die loont om heel erg goed in te gaan worden. Er komt binnenkort een grote competitie, waarbij Epic belooft om 100 miljoen dollar aan prijzengeld weg te geven. Daar kun je in elk geval heel veel pakjes kopen om je personage in de game te pimpen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina met alle belangrijke nieuwtjes.

Reageer op artikel:
Je kunt nu Fortnite spelen op de Nintendo Switch
Sluiten