Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 jul 2018

‘Fortnite op Android lanceert exclusief op Samsung Galaxy Note 9’

Fortnite is en blijft de grootste en misschien wel de belangrijkste game van dit moment. De game is op zo’n beetje elk platform te spelen en wordt door meer dan honderd miljoen gamers dagelijks gespeeld. Toch is er één platform waarop de game nog schittert door afwezigheid: hij is nog niet speelbaar op Android. Wij dachten eerste dat de game in juli zou worden gelanceerd, maar nu lijken we nog even iets langer te moeten wachten en zou hij exclusief worden uitgebracht op de Samsung Galaxy Note 9.

Fortnite samen met de Samsung Galaxy Note 9

Volgens bronnen zou dit worden bekendgemaakt tijdens de onthulling van de Samsung Galaxy Note 9. Het zou daarbij waarschijnlijk gaan om een tijdelijke exclusiviteit van zo’n dertig dagen. Daarna zou de game ook worden uitgebracht voor andere telefoon. Als je echter een beetje verder kijkt dan je neus lang is, dan zul je waarschijnlijk ook wel het downloadbestand kunnen binnenhalen en de game ook op andere telefoons kunnen spelen.

Fortnite Summer Skirmish Series

Er zijn een aantal redenen die deze deal logisch maken. Ten eerste zou Samsung Epic geld betalen, wat natuurlijk nooit vervelend is. Daarnaast is de Samsung Galaxy Note 9 krachtig, waardoor de game er soepel op zal draaien. Ook wil Samsung de Samsung Galaxy Note 9 hiermee als een gaming telefoon op de markt brengen. En wat is dan een duidelijker statement dan dat te den met de game van dit moment?

De Samsung Galaxy Note 9 wordt in de tweede week van augustus onthuld en komt daarna snel op de markt. Als je op de officiële release van de game op andere Android-devices wilt wachten, dan zul je daar dus waarschijnlijk vanaf midden september mee aan de slag kunnen gaan. Tot die tijd moet je de game op zo’n beetje elk ander platform spelen. Wil je meer lezen over Fortnite? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
‘Fortnite op Android lanceert exclusief op Samsung Galaxy Note 9’
Sluiten