Jelle van Es
Jelle van Es Games 21 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Fortnite Season 2: Alles dat je moet weten over Chapter 2

Gisteren was het eindelijk zover: Fortnite Season 2 Chapter 2 werd gelanceerd. De kans is groot dat je er al mee aan de slag bent gegaan en wat dingen hebt gemerkt. Maar voor het gemak hebben we een handig overzicht gemaakt met alle elementen die je moet weten in dit artikel.

De Fortnite Season 2 Chapter 2 Trailer

Laten we voor het gemak eerst kijken naar de trailer die bij de lancering van Fortnite Season 2 Chapter 2 hoort. Het thema van het nieuwe seizoen is Top Secret en in de trailer zien we een aantal elementen daarvan terugkomen. Bekijk de trailer hieronder.

De Fortnite Season 2 Chapter 2 Battle Pass

Net zoals in de eerste chapter, krijgt ook de tweede chapter een nieuwe Battle Pass. Deze kost 950 V-Bucks en geeft je weer de mogelijkheid om heel wat verschillende nieuwe dingen vrij te spelen. Zo zijn er zes nieuwe skins te vinden in Fortnite Season 2 Chapter 2, waaronder de Agent Meowscles-skin, die waarschijnlijk snel een favoriet onder de gamers gaat worden.

Fortnite Season 2 Chapter 2
De Agent Meowscles-skin (Afbeelding: Epic Games)

Omdat het thema van dit seizoen Top Secret is, heb je in het menu nu een speciale hub genaamd The Hideout, waar je de nieuwe skins kunt vrijspelen. Ook zijn er diverse nieuwe missies die je kunt voltooien om op die manier een alternatief vrij te spelen op een reeds vrijgespeelde skin. Ook toont de trailer aan dat we uiteindelijk kunnen rekenen op een Deadpool-evenement, aangezien die aan het einde van de trailer verschijnt.

De veranderingen op de map

Natuurlijk zijn de veranderingen op de map in Fortnite Season 2 Chapter 2 niet zo groot als dat ze destijds waren bij de reboot van Season 2. Toch zien we een aantal plekken waarin het Top Secret-thema van het nieuwe seizoen goed naar voren komt. De volledige nieuwe map vind je hieronder en daaronder een paar plaatjes van de nieuwe locaties die de moeite waard zijn om te bezoeken.

(Afbeelding: Epic Games)
Fortnite
(Afbeelding: Epic Games) (Afbeelding: Epic Games)
(Afbeelding: Epic Games)
(Afbeelding: Epic Games)
Fortnite Season 2 Chapter 2
(Afbeelding: Epic Games) (Afbeelding: Epic Games)

De Challenges

Met het nieuwe seizoen krijg je ook regelmatig nieuwe challenges om te voltooien. De eerste challenge is redelijk makkelijk. Daarin is het zaak om aan het begin van het potje op één van de drie locaties die de challenge voorziet te landen. Het gaat om Lockie’s Lighthouse, Apres Ski en Mount Kay. De Lighthouse vind je linksboven aan in de map, terwijl Apres Ski en Mount Kay in het zuiden van de map te vinden zijn. De onderstaande afbeelding helpt je op weg in Fortnite Season 2 Chapter 2.

Op deze zelfde map zie je ook gelijk makkelijk waar je voor de andere challenges moet zijn. Zo zijn er vijf locaties waar je de zogenaamde Henchmen moet vinden, deuren moet openen en speciale kisten moet vinden. Kortom, er is weer genoeg te doen in de game. Wil je meer lezen over deze vermakelijke titel? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fortnite Season 2: Alles dat je moet weten over Chapter 2
Sluiten