Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 januari 2020

Prachtig: Fortnite-speler betaalt studieschuld van zijn moeder

Om de zoveel tijd komt in de media weer terecht hoe slecht gaming is. Zeker wanneer er school shootings zijn, laait die discussie weer op. Gelukkig zijn er soms ook hele mooie momenten. Neem nou deze Fortnite-speler.

Het gaat om Aydan Conrad, een op het oog gewone jongen, maar dan wel eentje die enorm goed is in Fortnite. Tijdens verschillende toernooien heeft hij al zo’n 125.000 dollaar verdiend. En ook met streamen verdient hij mooi bij. En dat geld heeft nu een mooi doel gevonden.

Fortnite-speler lost studieschuld af van zijn moeder

In plaats van een dikke auto te kopen of het te investeren in iets compleet anders, besloot hij iets moois te doen voor zijn moeder. Hij koos er namelijk voor om haar studieschuld af te lossen. Waar we in Nederland soms al flinke schulden maken door te studeren, is dat niks in vergelijking met de Verenigde Staten, waar de schulden makkelijk in de tienduizenden dollars of soms meer dan een ton kunnen resulteren. En het aflossen daarvan is soms iets dat vele tientallen jaren duurt. Wat dat betreft was de moeder van Aydan ook zeer verrast. De verrassing zat hem vooral in het feit hoe hij het had gedaan. Zijn moeder geloofde namelijk dat hij toegang had tot de gegevens om de schuld daadwerkelijk op te lossen.

Maar toen het kwartje eindelijk viel, was de emotie mooi aanwezig. Ook liet Aydan weten dat het vooral te danken was aan zijn kijkers op de Fortnite-stream, die veel geld hadden gedoneerd tijdens zijn potjes gamen. En natuurlijk het bekijken van de reclames, waardoor Aydan het geld bij elkaar kon krijgen. Zijn moeder wist daar ook mooi mee om te gaan, door in de tweede video te zeggen: ‘Everybody hit exclamation-point SUB and exclamation-point PRIME’, een manier om te doneren aan Aydan. Wat dat betreft is het dus een moeder die in elk geval weet wat haar zoon doet.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Prachtig: Fortnite-speler betaalt studieschuld van zijn moeder
Sluiten