Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 jan 2019

Fortnite is de meest gespeelde Nintendo Switch-game van 2018

De Nintendo Switch had in 2018 een mooi jaar. Er kwamen een aantal exclusieve games op uit en de hybride tussen een handheld en een console kreeg ook een aantal toffe ports waar je als gamer mee aan de slag kon gaan. Je zou denken dat de gamers massaal aan de slag zouden zijn gegaan met alle toffe exclusieve games. Maar uit het overzicht van de meeste gespeelde game op de Nintendo Switch is er een oude bekende die als winnaar uit de bus kwam: Fortnite.

Fortnite de meest gespeelde game op de Nintendo Switch

Enerzijds is dat logisch. De game is wereldwijd een fenomeen. De game is op ongeveer de helft van alle Nintendo Switch-consoles gedownload, wat neerkomt op iets meer dan tien miljoen eigenaren die de game heeft binnengehaald. Het helpt daarbij dat het een free-to-play-game is en je dus in eerste instantie niks hoeft te betalen. Maar anderzijds is het zo dat de game pas in de zomer van dit jaar op de nintendo Switch werd uitgebracht. Games die daarvoor al beschikbaar waren hadden meer tijd om meer gespeeld te worden.

Fortnite season 7

Naast Fortnite zien we dat The Legend of Zelda: Breath of The Wild, Super Mario Odyssey, Splatoon 2 en Mario Kart 8 Deluxe de top vijf vullen. Dus naast Fortnite allemaal echte Nintendo-games. De nummer zes is met FIFA 19 dan weer opvallend en ook is het mooi om te zien dat Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee, die in november uitkwamen, massaal zij opgepakt en gespeeld. Meer nog dan Super Smash Bros. Ultimate, die een maand later uitkwam en pas op de 18e plek is terug te vinden. Het complete overzicht vind je hieronder.

1. Fortnite
2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
3. Super Mario Odyssey
4. Splatoon 2
5. Mario Kart 8 Deluxe
6. FIFA 19
7. Minecraft
8. Pokemon: Let’s Go, Pikachu
9. Pokemon: Let’s Go, Eevee
10. Xenoblade Chronicles 2
11. The Elder Scrolls 5: Skyrim
12. Rocket League
13. Mario + Rabbids: Kingdom Battle
14. Pokemon Quest
15. Stardew Valley
16. Dragon Ball Xenoverse 2
17. Octopath Traveler
18. Super Smash Bros. Ultimate
19. Paladins
20. Super Mario Party
21. Mario Tennis Aces

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Fortnite is de meest gespeelde Nintendo Switch-game van 2018
Sluiten