Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 september 2020

Fortnite ziet er vanaf deze week een stuk beter uit

Het is inmiddels al weer een paar jaar geleden dat Fortnite op de markt kwam. En op het moment dat de Battle Royale-modus van de game verscheen, begon het succes. Maar na al die jaren is de game wel toe aan een nieuw likje verf.

Een tijdje geleden werd de game al over gezet op de nieuwe Unreal Engine, waardoor de game klaar was voor de toekomst. En die toekomst lijkt deze week daadwerkelijk te gaan beginnen.

Ray-tracing in Fortnite

Want op 17 september krijgt de pc-versie van Fortnite een belangrijke update. Met die update gaat de game ray-tracing ondersteunen. Dit werd een tijdje geleden al aangekondigd in samenwerking met Nvidia, tijdens het evenement waarbij de nieuwe generatie videokaarten werden onthuld. Toch hoef je niet gelijk een Geforce 3070 of beter in huis te halen. De update werkt al vanaf de Geforce 2060. Daarnaast zullen ook verschillende AMD-videokaarten in de toekomst gebruik maken van de nieuwe functie.

Met ray-tracing word je in Fortnite niet gelijk beter of zie je de vijanden eerder. Het is vooral mooier. Ray-tracing zorgt er voor dat licht en reflectie mooier in beeld wordt gebracht. Zo komt glas en water beter tot hun recht, maar zie je ook meer schaduw. Dat laatste is handig in het zeldzame moment dat een vijand je van achteren besluipt. Je zou dan in theorie hem of haar kunnen opmerken dankzij de schaduw die je dan op de grond ziet. Toch is het voornamelijk gewoon een visueel geintje.

Een speciale map

Om de nieuwe update goed te tonen gaat er ook een speciale map in Fortnite komen te zitten genaamd RTX Treasure Run. Deze is gemaakt in samenwerking met de Fortnite Creative community en geeft de speler de mogelijkheid om op zoek te gaan naar schatten. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Fortnite ziet er vanaf deze week een stuk beter uit
Sluiten