Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 23 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Forza Horizon-maker mag aan de slag met de nieuwe Fable

Playground Games is de ontwikkelaar van de Forza Horizon-reeks en heeft tot nu toe eigenlijk alleen maar racegames gemaakt. Het is daarom des te verrassender dat zij aan de slag mogen gaan met een nieuwe game in de Fable-reeks.

Dit werd duidelijk gemaakt tijdens de Xbox Game Showcase, die werd afgesloten met een teaser van de nieuwe Fable game. Daarbij was het wel gelijk jammer dat we er eigenlijk niks van hebben gezien, wat betekent dat de game echt nog wel even van ons verwijderd is.

Er komt een nieuwe Fable

Maar het is wel goed nieuws dat er een nieuwe Fable-game komt. En hopelijk wordt het dan ook echt een grote RPG en geen andere rare game die binnen de wereld valt. Want dat zal dan wel even balen zijn. De Fable-reeks begon in 2004 met het eerste deel die gemaakt werd door Lionhead Studios, de studio van de bekende ontwikkelaar Peter Molyneux. De studio werd in 2006 overgenomen door Microsoft en we zagen twee vervolgen op de game. Vervolgens kwamen er een paar matige spin-offs en werd de studio in 2016 gesloten. De rechten van de reeks bleven echter bij Microsoft zelf en die hebben hem nu dus doorgezet naar de maker van de Forza Horizon-reeks Playground Games.

We weten op dit moment dus helemaal niks van de nieuwe Fable-game, behalve dat de setting wat sprookjesachtig is. En tegelijkertijd ook wel duistere humor in zit. Een vrolijk elfje die wordt opgevreten door een smerige kikker? Dat vinden we wel wat.

Lijkt een originele game te worden

Als ik zo naar de Fable-teaser kijk, dan lijkt het er wel op dat het een nieuw deel is en dus niet de remake van het origineel. Of elementen zoals het kiezen voor goed of kwaad er nog in zit, dat is nog even afwachten. Hopelijk krijgen we snel meer te zien van de game. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Forza Horizon-maker mag aan de slag met de nieuwe Fable
Sluiten