Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 3 okt 2017

Forza Motorsport 7 review: dé racegame van dit moment

De PlayStation 4 en de Xbox One hebben op veel gebieden dezelfde games. Toch zijn er een paar titels die je alleen op dat platform kunt scoren. Deze exclusieve games moeten de reden zijn om een console aan te schaffen. Hoewel de PlayStation 4 op dit moment de (persoonlijke smaak!) meer interessante games heeft, heeft de Xbox One met Forza Motorsport 7 een absolute topper in huis.

Natuurlijk, nu kun je zeggen dat de PlayStation 4 later deze maand Gran Turismo Sport krijgt. En ik hoop van harte dat dat een absolute topgame wordt. Maar nu we een flinke tijd hebben doorgebracht met Forza Motorsport 7, kunnen we niet anders concluderen dat dit op dit moment echt de ultieme racegame is. Het is een titel die van alle markten thuis is en een totaalbeeld neerzet zoals we in de moderne racegame eigenlijk nooit hebben gezien.

forza motorsport 7

Forza Motorsport 7 racet zo heerlijk

Het begint eigenlijk al op het moment dat je voor het eerst gas geeft. Oké, het moment nadat we automatisch remmen en sturen uit hadden gezet, want waarom dat aanstond is een raadsel. De eerste bochten die je rijdt zijn een waar feest en het houden van de ideale lijn geeft enorm veel voldoening. Ook heb je een uitstekend gevoel voor snelheid en het idee dat je continu alles onder controle hebt. En het helpt tot slot ook dat je tegenstanders goed van zich af weten te bijten (tenminste, zodra je de moeilijkheidsgraad iets omhoogschroeft). Races zijn hierdoor bijzonder plezierig om te doen.

Ziet er fantastisch uit

Omdat het oog ook iets wilt, is het goed om te constateren dat de game op dat gebied de verwachtingen meer dan waar maakt. Verwachtingen die al hoog lagen dankzij Forza Motorsport 6 en Forza Horizon 3. Forza Motorsport 7 gaat net nog een stapje verder. Er is meer variatie in het weer en het dynamische weersysteem zorgt voor extra uitdaging, In dat laatste geval begin je een race droog, maar voel je aan je water al dat de donkere wolken voor regen zorgen. Als dat eenmaal valt, merk je dat er plassen op de baan ontstaan en dat geeft weer een nieuwe dynamiek. Je wilt deze plassen het liefst ontwijken, omdat ze enerzijds je flink kunnen afremmen en anderzijds voor slipgevaar zorgen.

Veel circuits

Kijken we vervolgens naar de inhoud van de game, dan is Forza Motorsport 7 ook zwaar indrukwekkend. Zo kent de game echt een berg aan toffe circuits, die bovendien in verschillende variaties worden aangeboden. Zeker de eerste paar uur in de game wordt de ene na het andere circuit geïntroduceerd en voelt elke race nieuw aan. Op een gegeven ga je circuits wel herkennen, maar dan heb je nog het verschil met wat voor soort auto’s je rijdt. Zo is het van de MotoGP bekende Mugello-circuit heel anders qua gevoel wanneer je het met een racetruck of met een supercar rijdt.

Forza Motorsport 7

Verzamel honderden auto’s

Als jij een gamer bent die alles in een game wilt verzamelen, dan heb je aan Forza Motorsport 7 een extra zware kluif. Er zijn honderden verschillende auto’s in de game te scoren, verdeeld over diverse classes. Het mooie aan het systeem is dat je niet gelijk je geld kunt steken in de supercars. Deze speel je pas vrij wanneer je een aantal wagens in de lagere classes hebt gekocht. Zodoende ga je de auto’s uit de lagere classes die je koopt veel meer waarderen. Bovendien zul je merken dat je niet gelijk heel erg veel geld hebt. Een aanschaf van een nieuwe auto doe je aan het begin dan ook voornamelijk omdat je die nodig hebt voor het spelen van een nieuw kampioenschap.

Beste Xbox One games

Continu het gevoel van voortgang

Tot slot slaagt Forza Motorsport 7 er uitstekend in om je als speler continu het gevoel te geven dat je voortgang boekt. In eerste instantie omdat je races voltooit, kampioenschappen wint en nieuwe kampioenschappen vrijspeelt. Tegelijkertijd verzamel je experiencepunten door races te winnen en daarmee stijg je in levels. Nieuwe levels geven je bonussen in de vorm van geld of auto’s en dat geld gebruik je dan weer om je verzameling uit te breiden en toegang te krijgen tot hogere classes aan auto’s. Zodoende is er telkens iets nieuws te beleven.

Forza Motorsport 7 is nu verkrijgbaar voor de Xbox One. Wil je een iets meer actievolle racegame? Dan is Need for Speed Payback een titel om in de gaten te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Forza Motorsport 7 review: dé racegame van dit moment
Sluiten