Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 jan 2019

Google doet grote overname voor toekomst smartwatches en Wear OS

Verrassend nieuws: Google gaat voor 40 miljoen dollar smartwatch-technologie, patenten en teams overnemen van de Fossil Group.

Google en Fossil

Het horlogemerk nam in 2015 zijn concurrent Misfit over. Op basis van die patenten en intellectuele properties was Fossil bezig met het ontwikkelen van een nieuwe smartwatch.

Een project dat nu dus door de zoekgigant wordt overgenomen. Fossils executive vice president Greg McKelvey beweert dat het om technologie gaat die op dit moment nog niet op de markt is:

“Het is gebaseerd op iets uit onze tijdlijn, het is technologie die nieuw op de markt is. We denken dat het als product features en voordelen heeft die op dit moment niet voorkomen in de productcategorie.”

Geruchten rondom een Google Pixel Watch doen al jaren de ronde. Google laat met zijn Pixel smartphones zien wat de kracht van een geoptimaliseerde Android smartphone is. Een smartwatch met Wear OS is een logische uitbreiding van die strategie.

De toekomst van Wear OS en smartwatches

Dat het nieuwe product deel uit zal gaan maken van de Wear OS-familie, is al zeker. Dat heeft Stacey Burr, VP of productmanagement bij Google, al bevestigd. Ze kan nog niet bevestigen of de deal ook tot een Made by Google smartwatch zal leiden, maar benadrukt wel dat de overname Wear OS sterker zal gaan maken. Niet alleen voor Google zelf, maar ook voor zijn partners:

“We zagen technologie waar ze mee bezig waren die we op een grotere schaal kunnen benutten als Google ermee aan de slag ging. Niet alleen voor onszelf, maar ook om het naar andere partners in ons ecosysteem te brengen. We willen fantastische features naar het grootst aantal mogelijke consumenten brengen. We zijn zeer optimistisch over de toekomst van smartwatches en de rol van Google, Wear OS en onze partners. Het is een zeer vitale categorie en we zullen blijven investeren en deelnemen in dit dynamische ecosysteem.”

Fossils McKelvey legt uit dat zijn bedrijf eerst de ontwikkeling van het product af zal ronden: “Vervolgens brengen we het product naar de markt, en dan, zoals je van Google gewend bent, zal de technologie over onze industrie verspreid worden zodat iedereen ervan kan profiteren.”

Om welke bijzondere technologie het gaat, blijft dus voorlopig een raadsel. Het feit dat Google bereid is om op deze manier erin te investeren, wijst er echter op dat het bedrijf grootse plannen heeft.

Fossil

Reageer op artikel:
Google doet grote overname voor toekomst smartwatches en Wear OS
Sluiten