Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 11 nov 2018

Fossil komt met tweede Wear 3100 smartwatch ter wereld: Fossil Sport

Waar Qualcomm elk jaar komt met een nieuwe nog fantastischere chipset voor de nieuwe vlaggenschip smartphones, lijkt de chipmaker niet even enthousiast te zijn over smartwatches. Dit jaar kwam Qualcomm eindelijk met de langverwachte opvolger van de Snapdragon Wear 2100 processor, welke bijna zo’n drie jaar geleden uitkwam. In ieder geval hebben we nu de Wear 3100 chip en Fossil maakt daar meteen gretig gebruik van door met een nieuwe smartwatch te komen: de Fossil Sport.

Hartslagmeter, GPS en NFC

De Fossil Sport is, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op sportieve smartwatch gebruikers. Het horloge is dan ook uitgerust met een hartslagmeter om uiteraard je hartslag in de gaten te houden, zodat je kunt kijken of er verbeteringen zijn en je workouts inderdaad hun werk doen. Daarnaast heeft de wearable ook ingebouwde GPS ondersteuning en kun je het horloge gebruiken om NFC betalingen te verrichten. Daarnaast is het horloge ook bestand tegen water en kun je er gerust ook mee gaan zwemmen.

Fossil Sport

Batterij tot twee dagen paraat

Zoals gezegd is de Fossil Sport dus uitgerust met Qualcomms Wear 3100 chipset. Dat maakt de Sport tot de tweede smartwatch met de nieuwe chipset. De eerste was de Montblanc Summit 2, welke helaas voor de meeste mensen buiten het budget valt met zijn prijskaartje van bijna 1000 euro. De Sport is wat schappelijker geprijsd en kost je “maar” zo’n 225 euro. De nieuwe chipset zorgt er verder voor dat de smartwatch een stuk zuiniger is, waardoor de batterij het in ieder geval op papier langer dan 24 uur zou moeten doen. In de low-power modus zou dat zelfs twee dagen zijn.

Fossil Sport

Grote keuze bandjes

Qua variatie heb je behoorlijk wat keuze als je voor de smartwatch gaat. Als eerste kun je kiezen uit twee verschillende formaten van 41mm en 43mm. Daarnaast zijn er zes verschillende kleuren, namelijk grijs, rood, lichtblauw, zwart, neon en blush. Je maakt het geheel af met een assortiment van behoorlijk wat verschillende bandjes, die komen in 18mm en 22mm opties.

Hoe groot het display van de Fossil Sport is, lijkt de horlogemaker om de een of andere reden (nog) niet vrij te willen geven. Wat we wel weten is dat de Sport vanaf 12 november in de winkel te vinden is in Amerika. Wanneer hij naar Europa komt is nog onbekend. Qua specs is de Fossil Sport redelijk vergelijkbaar met de Fitbit Versa. Hij is wel wat duurder, maar heeft dan ook de extra GPS functionaliteit.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Fossil komt met tweede Wear 3100 smartwatch ter wereld: Fossil Sport
Sluiten