Fotografen en filmmakers opgelet: deze mobiele studio is de sh*t

Je bent als creatieveling, zoals een filmmaker of fotograaf, dikwijls onderweg. Nu zijn de afstanden in Nederland nog wel te overbruggen. Toch kan het zijn dat je dagenlang op een set aanwezig bent of bij een evenement of locatie aan het schieten bent. Je kunt dan in hotels verblijven, maar dat is duur. Ook kun je modulaire tenten meeslepen. Dat is dan weer minder chique en veel (opzet)werk. Deze mobiele studio is een betere optie vinden wij!

Een oud bestelbusje met allerlei oude materialen opknappen

We hebben het niet zomaar over een rijdende studio. Het idee kwam tot ons na het zien van het bestelbusje van filmmaker Zach Both. Hij kocht online een oude bestelbus en knapte ‘m op met allerlei oude materialen. Zo is het hout afkomstig van een oude kerk. Dat betekent echter niet dat de mobiele studio is verouderd. Sterker nog, de ruimte is van mobiele Wifi, zonnepanelen, een keukentje en een thuisbioscoop voorzien. Zodoende heeft het busje alles wat je hartje begeert. Oké, maanden in het busje leven is niet echt een optie. Een paar dagen zo rondreizen en werken lijkt ons echter magisch. Op deze manier zouden wij ook wel een nomadisch werkbestaan kunnen leiden. Jij?

Zeg nou zelf, deze mobiele studio is toch het einde?

Zeg nou zelf, dit is toch prachtig? En even voor de duidelijkheid: dit is een filmstudio dus. Iets waar enkel professioneel wordt gewerkt aan projecten voor klanten. Niet één of andere bus die voor snode zaken wordt gebruikt. Niet een bus waar scènes in worden gefilmd. Snap je? Mannen onder ons, geef toe, jullie hebben daaraan gedacht! ;) Je vindt trouwens via deze website hoe de filmmaker deze mobiele studio heeft gemaakt. Doe er je voordeel mee.

Reageer op artikel:
Fotografen en filmmakers opgelet: deze mobiele studio is de sh*t
Sluiten