Vijf onmisbare AliExpress gadgets en accessoires voor fotografen

AliExpress is een waar walhalla voor koopjesjagers. De goedkope webshop staat vol met allerlei gadgets, accessoires en andere hebbedingetjes. Ook voor fotografen! We zetten vijf dingetjes op een rijtje.

De beste AliExpress gadgets voor fotografen

AliExpress staat vol met heerlijke hebbedingetjes die je nooit in Nederlandse winkels zult tegenkomen. Wij maken je wegwijs in het online walhalla door elke week vijf leuke koopjes op een rijtje te zetten. Nog niet bekend met AliExpress? In deze WANT Guide leggen we je uit hoe AliExpress werkt. Of check welke spullen je absoluut niet op AliExpress moet kopen.

Kleurrijke camera straps

Camera straps AliExpress fotografie

Geef je camera de persoonlijke touch met straps. Je kunt op AliExpress allerlei patroontjes, kleuren en materialen uitkiezen. Waar je in je lokale winkel een fortuin kwijt bent, kost het op het Chinese wallhalla slechts iets meer dan een euro. Bovendien is dit een handige manier om camera uit elkaar te houden. Check na het aanschaffen altijd wel goed of de strap sterk genoeg is. Shoppers die je voorgingen zijn zeer tevreden, maar desalniettemin zijn camera’s net iets te duur om risico’s te nemen.

Reflectieschermen

Reflectiescherm

Nog zo’n onmisbare accessoire: een reflectiescherm. Voor iets meer dan een tientje kun je de schaduwen in je foto’s wegwerken, mits je een assistent hebt die de schermen omhoog kan houden. Zoals de naam al doet vermoeden reflecteren deze hebbedingen licht. Zo krijg je een helder, egaal beeld, zonder donkere schaduwen die roet in het eten gooien. Je krijgt er zelfs een hoes bij, waar je het geheel compact in op kunt bergen.

Sensor schoonblazer

lensblazer

De kans is groot dat je als fotograaf geregeld tussen lenzen wisselt, voor de ultieme foto. Wat stof op je sensor is dan onvermijdelijk. Helaas zie je dat terug in je foto’s, vaak als donkere plekken. Zeker met een hoog diafragma duiken ze op. Vooral bij systeemcamera’s is de sensor ontbloot. Met een voorzichtig stootje lucht kun je dit klassieke probleem echter meteen oplossen. Elke fotograaf zou deze gadget in zijn tas moeten hebben. Dat is dan 2,50 euro alstublieft.

Creatieve koffiemok

Koffiemok camera

Dit is eigenlijk een gemeen cadeautje. De ontvanger zal blij verrast zijn: je geeft hem of haar immers een peperdure lens. Of toch niet? Dit is namelijk stiekem gewoon een koffiemok. Een onmisbare accessoire voor elke fotograaf natuurlijk! Je kunt er ook een heel aantal kopen, om zo je huis mee in te richten. Leken zullen denken dat je een zeer professionele fotograaf bent. Twee vliegen in een klap dus! Let vooral op hun gezichten wanneer je er koffie in giet. Deze creatieve mok kost 4,50 euro.

LED-lamp

videocamera led-lamp

Een goede belichting is het halve werk. De impact daarvan is groter dan je zou verwachten. Juist daarom is het goed om te investeren in een LED-lamp. Gelukkig hoeft dat niet duur te zijn, al helemaal als beginnend fotograaf. Check bijvoorbeeld dit exemplaar. Je kunt deze LED-lamp met een aansluiting boven op je camera knikken. Vervolgens kun je er nog plastic laagjes voor schuiven, om de kleur van het licht te beïnvloeden. Dat is dan 22,54 euro alstublieft.

Check hier nog meer AliExpress koopjes!

Wil je nog meer toffe gadgets vinden? Bekijk dan de beste deals van de Aldi, Lidl en Action van deze week. Of bekijk onze vorige AliExpress-lijstjes, vol met boeiende koopjes die nog steeds verkrijgbaar zijn. Meer weten over hoe het bestellen op AliExpress werkt? Check dan onze WANT GuideHier leggen we je uit hoe je gratis producten op Ali kunt scoren.

Reageer op artikel:
Vijf onmisbare AliExpress gadgets en accessoires voor fotografen
Sluiten