Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 18 jun 2017

Bekijk je vakantiefoto’s op een originele manier met deze interactieve wereldbol

Natuurlijk ben je best geïnteresseerd in de vakantieverhalen van vrienden en is het leuk daarbij de bijbehorende beelden te zien. Maar omdat je tegenwoordig zo gemakkelijk honderden foto’s kunt maken zonder er verder over na te denken, kan dit voor de verplichte kijker een ware marteling worden. Caroline Buttet bedacht een manier om het kijken naar de foto’s toch wat leuker te maken met een interactieve wereldbol.

Bol is grote touch pad

Buttet houdt zelf veel van reizen, maar realiseert zich dat het behoorlijk saai is om alle gemaakte foto’s aan iemand anders te laten zien. Dit spoorde haar aan om de wereldbol te ontwikkelen. De bol dient als interface voor al je albums en is verbonden aan een laptop. Door een land op de interactieve wereldbol aan te raken, worden de foto’s welke daar zijn gemaakt opgeroepen. Om de scrollen door de foto’s hoef je vervolgens alleen de bol te draaien

interactieve wereldbol

Interactieve wereldbol zelf maken

Mocht je zelf ook graag je foto’s op deze manier willen laten zien, kun je de bol zelf maken met de instructies op Buttet’s website. Het systeem gebruikt arduino elementen en op de site wordt uitgelegd wat je nodig en wat de functie ervan is. De instructies zijn niet ontzettend uitgebreid, maar met wat doorzettingsvermogen moet het zeker lukken.

interactieve wereldbol

Of gewoon bestellen?

Het zou echter kunnen dat je de bol helemaal niet zelf hoeft te maken. Behoorlijk wat mensen zijn onder de indruk van het project en hebben Buttet verzocht om de interactieve wereldbol ook te verkopen. Wie weet zal dit met genoeg vraag inderdaad gebeuren en kun je een bol bemachtigen zonder al te veel moeite te doen.

Om foto’s interessanter te maken om naar te kijken zijn er allerlei verschillende trucs. Deze foto’s laten je zien hoe het uiteindelijke resultaat drastische kan verschillen van de realiteit achter de foto”s.

Reageer op artikel:
Bekijk je vakantiefoto’s op een originele manier met deze interactieve wereldbol
Sluiten