Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 6 sep 2017

Spoedcursus: leer in no time foto’s bewerken op je smartphone

We gaven je een tijdje terug een lijst met applicaties die je smartphone tot Photoshop omtovert. Nu duiken we een paar van die apps in met deze WANT Guide. We laten je zodoende weten hoe het foto’s bewerken via je smartphone werkt. Je zult versteld staan van de resultaten!

Foto’s bewerken op je smartphone

We beginnen met Snapseed voor iOS en Android. Dit is een applicatie van Google waar je met betrekking tot foto’s bewerken al een heel eind mee kunt komen. Je hebt de app binnen vijf minuten onder de knie, dus dat is top. We begonnen met de onderstaande foto.

De eerste stap is ‘Egaliseren’

Je kunt via de Egaliseren optie objecten uit de foto verwijderen. Zo hebben wij ervoor gekozen het landschap te accentueren. Door over de persoon en die ene, dunne mast te wrijven verdwijnen ze magisch. De ene afbeelding is wat beter geschikt dan de ander hiervoor, maar in dit geval werkt de optie prima!

Via ‘Afstellen’ tweak je je afbeelding

De volgende stap is het tweaken van je afbeelding. Je kunt door naar boven en beneden te swipen verschillende zaken, zoals contrast, helderheid en verzadiging, verandering. Wij raden je aan vooral met het contrast, de helderheid en sfeer te spelen. Op deze manier gaat je foto er nét even wat beter uitzien.

Tot slot: ‘Selectief’

De laatste optie die we van Snapseed gebruiken is selectief. Hiermee kun je delen van de foto bijvoorbeeld helderder maken. Je kunt wederom door van boven naar beneden te swipen andere zaken tweaken.

Iets meer licht aan de horizon met Lens Distortions

Vervolgens gaan we met Lens Distortions aan de slag. Wij raden je aan deze applicatie te gebruiken omdat je dan een extra lichtbron aan je foto kunt toevoegen. Hierdoor knalt-ie nog net even iets harder uit je beeldscherm. Voor onze foto kozen we de tweede ‘Light Hit’. Gewoon een beetje ermee spelen en je begrijpt al gauw wat je ermee kunt doen. Je kunt dan naderhand ook de helderheid van je effect aanpassen, wat handig is.

Tot slot: nog een fijne filter met VSCO toevoegen

Dan kun je nog VSCO pakken voor iOS en Android. Die kent allerlei handige filters. We raden je aan met dezelfde filters te blijven werken. Op die manier kun je jezelf namelijk een stijl toe-eigenen. O ja, je kunt de filters in sterkte aanpassen, waardoor je foto’s er niet telkens hetzelfde uit zullen gaan zien!

Foto’s bewerken met je smartphone, het resultaat:

En dan natuurlijk het eindresultaat. Nu moeten we toegeven dat wij niet de meesters van het editen via je telefoon zijn. Toch vinden we dat we de foto positief onder handen hebben genomen en dit laat zien hoe ver je al met je smartphone kunt komen.

Tof, toch? En best wel gemakkelijk. Wanneer jij de apps hebt gedownload en de functionaliteiten onder de knie hebt neem je een foto zo binnen tien minuten onder handen. Dat kan via de computer heel wat langer duren. Dat toont deze video trouwens op hilarische wijze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spoedcursus: leer in no time foto’s bewerken op je smartphone
Sluiten