Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 aug 2018

Foto’s en specificaties Google Pixel 3 gelekt

De afgelopen maanden kwam de Google Pixel 3 XL vrijwel dagelijks voorbij. Sterker nog, er is zelfs al een complete unboxing-video gelekt. Geen belabberd gefilmde stiekeme video, maar een scherpe en professionele productie. 

Google Pixel 3 gelekt

De Pixel 3 XL laat dus weinig aan de verbeelding over. Zijn kleine broertje, de Pixel 3, is een groter mysterie. Vandaag is dat toestel aan de beurt. Een anonieme medewerker van een provider heeft foto’s en screenshots van een test-exemplaar gelekt.

We zien de kenmerkende dual-tone achterkant, met een glazen element aan de bovenkant. Ook blijft de zoekgigant doorgaan met de enkele camera aan de achterkant. De afgelopen jaren bewees Google dat een enkele camera net zo goede of zelfs betere foto’s kan opleveren dan een dubbele camera.

Google Pixel 3 specificaties foto's

De software-magie van de fabrikant zorgt ervoor dat je die tweede sensor allesbehalve mist. De sensor komt overigens gepaard met een dual-tone LED-flash. De behuizing van de Google Pixel 3 is opvallend glossy.

 

Aan de voorkant zien we een 5.5-inch scherm, met een resolutie van 2160 x 1080. Het scherm heeft een beeldverhouding van 18:9. In tegenstelling tot de Pixel 3 XL heeft dit toestel echter geen notch. De kin en de rand aan de bovenkant zijn dan ook vrij fors.

Al helemaal als je naar de prijspunten van de Pixels kijkt. Na drie jaar verwachten we net iets meer van Google’s iPhone-killers. Verder lijkt de Pixel 3 behoorlijk op zijn grotere broer. Denk bijvoorbeeld aan de dubbele 8MP-selfiecamera, en de stereo speakers.

Onder de motorkap vind je de Snapdragon 845, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Ook onthullen de screenshots een batterijcapaciteit van 2915 mAh. Geen wonderbaarlijke specs, maar gezien de software-optimalisatie die Google kan bieden zou het op papier in ieder geval meer dan genoeg moeten zijn.

De Pixel 3 en Pixel 3 XL worden onthuld op 9 oktober, tijdens het jaarlijkse hardware-event van Google.

 

Reageer op artikel:
Foto’s en specificaties Google Pixel 3 gelekt
Sluiten