Kiara Angelino
Kiara Angelino Apps 13 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Zo kun je via je computer foto’s op Instagram plaatsen

Vind je het ook zo vervelend dat je alleen maar via je telefoon foto’s op Instagram kunt zetten? Dan hebben we goed nieuws. Je kunt nu namelijk vanaf je MacBook foto’s op Instagram plaatsen. Lees hier hoe het trucje werkt.

Het enige wat je vanaf je desktop kon doen, was naar foto’s kijken, foto’s liken en mensen volgen. Nu kan je er ook foto’s op plaatsen. Het werkt niet precies zoals in de app, maar het is een begin. Wat je vanaf nu ook kunt doen is foto’s via de mobiele desktop plaatsen. Als je de foto’s wilt bewerken zal je dat tóch in de Instagram-app of in andere apps moeten doen.

Zo plaats je foto’s vanaf je mobiele desktop

Misschien klinkt deze functie een beetje overbodig, maar voor mensen met weinig ruimte op de telefoon is dit handig. Je hoeft Instagram namelijk niet te downloaden om een foto te plaatsen. Voor iPads is de mobiele desktop-versie ook een prima update. Er bestaat namelijk geen iPad-app voor Instagram. Hierdoor ziet de app op de iPad er uitgerekt uit.

De mobiele desktop ziet er bijna hetzelfde uit als de app, maar is dus niet exact hetzelfde. Zo kun je geen gebruik maken van de ‘story’-functie. Je kunt daarnaast geen video’s maken of plaatsen en geen privéberichten sturen. De nieuwe functie waarbij je meerdere foto’s in één post plaatst werkt ook (nog) niet.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Vanuit je MacBook foto’s op Instagram plaatsen

Instagram heeft de desktop-versie niet officieel voor de MacBook gelanceerd. Wél kun je met een simpel trucje meer functies voor Instagram activeren op je MacBook. Het eerste wat je moet doen is ‘Safari’ openen. Klik dan in de menubalk op ‘Safari’ en vervolgens op ‘Preferences’.

foto’s op Instagram plaatsen

Kies dan voor ‘Advanced’ en vink ‘Show Develop menu in menu bar’ aan.

foto’s op Instagram plaatsen

De tab ‘Develop’ verschijnt nu in de menubalk. Ga met je muis op ‘Develop’ staan en vervolgens op ‘User Agent’. Klik nu op ‘Safari – iOS 11 – iPhone’. Dat was het dan. De webpagina van Instagram herlaadt nu zelf. Je kunt foto’s toevoegen, het formaat aanpassen en roteren. Zet er een onderschrift bij en deel ‘m met je Insta-vrienden.

De desktop-versie is net pas naar mobiele telefoons uitgerold. Het zou nice zijn als wij in de toekomst daarop foto’s kunnen bewerken. Dat zullen wij in de loop van de tijd wel zien. Wil jij dé perfecte Instagram-foto’s maken? Check deze Fujifilm Instax camera die ook digitaal is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo kun je via je computer foto’s op Instagram plaatsen
Sluiten