Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 6 januari 2020

Foto’s van de PlayStation 5-controller zijn gelekt

Eind 2020 kunnen we aan de slag met de PlayStqtion 5 en gaan we zien wat de nieuwe generatie spelcomputer ons gaat brengen. Waar Microsoft al heeft laten zien hoe de Xbox Series X en de controller er uit ziet, houdt Sony zijn kaken stijf op elkaar.

En zodoende moeten we het dus doen met foto’s en informatie die uitlekt. We hebben al eens eerder een goed beeld gekregen van de PlayStation 5-devkit, zoals je hier kunt zien. En nu hebben we een iets beter beeld van de PS5-controller.

PlayStation 5-controller in het wild

Iemand was namelijk zo slim geweest om op social media wat foto’s te delen van hoe hij een PlayStation 5-devkit schoonmaakt. Hij liet daarbij weten dat de foto’s niet gedeeld mochten worden, maar uiteindelijk verschenen ze gewoon op Reddit. En nu kan dus de wereld er van genieten. Op de foto’s zie je een glimp van de devkit van de PlayStation 5, maar krijgen we ook een iets beter beeld van de PS5-controller.

Heel erg spectaculair is deze overigens niet, maar het bevestigt wel de eerdere geruchten: de PlayStation 5-controller lijkt erg op die van de PlayStation 4. Nu kan het overigens wel zo zijn dat dit niet het definitieve model is. Net als bij de devkit is de kans groot dat de uiteindelijke controller nog anders gaat zijn. Kijken we naar wat de controller op dit moment is, dan oogt hij een tikkie dikker dan de huidige controller. Dat zou dan weer te koppelen kunnen zijn aan het feit dat hij aan de binnenkant gebruik maakt van haptische feedback. Daardoor komen trillingen van de controller beter over en heb je meer het gevoel dat de trillingen passen bij wat je meemaakt in de game.

Daarnaast lijkt de lightbar dus definitief te zijn verdwenen. Dat betekent hopelijk ook dat de batterij van de controller langer mee gaat. Overigens wordt er deze week een evenement gehouden op de CES waarbij Sony meer gaat vertellen over de PS5. Volg wat dat betreft deze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Foto’s van de PlayStation 5-controller zijn gelekt
Sluiten