Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Home 17 aug 2017

Foto’s verschijnen: is dit de nieuwe oled-tv van Apple?

Apple is ondertussen al op tal van markten actief. Computers, laptops, smartwatches en vooral de iPhones van Apple zijn wereldwijd erg populair. We kennen de settopbox Apple TV, maar een fysieke televisie heeft Apple zich nog niet aan gewaagd. Naar verluidt heeft Apple al jaren het voornemen om een UHD tv te ontwikkelen en uit te brengen, maar het is er nooit van gekomen. Daar lijkt binnenkort verandering in te kunnen komen.

Een gebruiker van Weibo, een soort Chinees Twitter, heeft foto’s gelekt van iets wat op een oled tv met een Apple-logo lijkt. De tv van Apple lijkt in een Chinees laboratorium getest te worden. Verder heeft de tv een glad en ‘Apple-achtig’ design. Ook het zilverkleurige metalen materiaal dat op de achterkant van de tv zit doet denken aan andere Apple-producten.

Weinig informatie over tv van Apple

Informatie over andere functies is er nog niet. Volgens de uploader van de foto’s is het scherm van de tv van Apple 60-inch groot en zit aan de voorkant van de televisie een tweetal camera’s. Dat is voorlopig de enige informatie die we hebben. En omdat de beelden nogal vaag zijn en de uploader geen reputatie heeft op het gebied van technologie, moeten we voorlopig sceptisch blijven.

Apple en tv-shows

Overigens is Apple wel al bezig met het maken van tv-shows. Voorlopig kan het technologiebedrijf echter nog niet concurreren met aanbieders als Netflix en HBO. Hoe dat precies komt, kun je hier lezen. Straks lijkt bovendien ook Facebook zich in de strijd te gaan mengen.

BGR

Reageer op artikel:
Foto’s verschijnen: is dit de nieuwe oled-tv van Apple?
Sluiten