Foutje in iOS 14: Mail en Safari weer standaardapps na herstarten iPhone

Eén van de nieuwe features van iOS 14 is de mogelijkheid de standaardapps voor mail en de browser aan te passen. Maar nu is er een bug opgedoken die roet in het eten gooit voor mensen die hun iPhone opnieuw opstarten. Het third-party alternatief voor de apps moet je namelijk na een herstart opnieuw instellen.

Met de release van iOS 14 kunnen gebruikers eindelijk standaardapps aanpassen en third-party alternatieven instellen. Stel dat je de Safari-browser zat bent en liever de Google Chrome-browser gebruikt, dan kan dat gewoon. Dat regel je via de instellingenapplicatie, waar je Chrome dan kunt selecteren als standaardapp. In het vervolg worden alle links waar je op klikt geopend in Chrome. Maar dat is slechts tijdelijk. Want nu blijkt dat er een bug is die roet in het eten gooit. Iedere keer wanneer je je iPhone opnieuw opstart, dan moet je de standaardapplicaties dus ook opnieuw instellen. Dan is Safari dus weer de standaard.

iOS 14 logo
iOS 14 (Afbeelding: Apple)

Vervelende bug in iOS 14

Dat betekent dus iedere keer dat je je iPhone of iPad uitschakelt, of het apparaat uitgeschakeld wordt omdat de batterij leeg is, je de standaardapplicaties opnieuw moet instellen. Je moet dan wederom naar de instellingenapplicatie, de app naar keuze opzoeken en die instellen. Dat geldt voor zowel browser- als mailapplicaties.

Waarschijnlijk is dit gewoon een vervelende bug waar Apple (onbedoeld) verantwoordelijk voor is. Het heeft namelijk effect op allerlei verschillende third-party mail- en browserapplicaties, zoals die van Google, Microsoft en meer. Op Twitter heeft een Google-ingenieur het probleem al erkend, maar het is waarschijnlijk aan Apple om het probleem uiteindelijk op te lossen. We kunnen ons niet voorstellen dat dit een bewuste keuze van de iPhone-maker geweest is.

Verder hebben gebruikers gemeld dat wanneer ze in iOS 14 alleen de standaardapp voor mail aanpassen, de Safari-browser alsnog alles in de officiële mailapp opent wanneer er op een linkje geklikt wordt die verwijst naar een mailoptie. Verander je de standaardbrowser dan ook, dan werken de zogenoemde mail:to-linkjes wel naar behoren.

Reageer op artikel:
Foutje in iOS 14: Mail en Safari weer standaardapps na herstarten iPhone
Sluiten