Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 30 jan 2019

Franse man ‘koopt’ PlayStation 4 voor 9 euro

Een PlayStation 4 kost normaal meer dan 250 euro, hoewel hij soms in de uitverkoop is en je er zo’n 200 euro voor betaalt. Dat is een flinke investering en niet iedereen kan dat betalen. Een tweedehands versie op Marktplaats kopen is dan een alternatief. Maar dan moet je maar zien hoe lang hij meegaat. Je kunt het ook slimmer aanpakken, zoals een Franse boef deed. Een 19-jarige man uit Nice betaalde zo’n 9 euro voor de PlayStation 4 en liep de winkel uit zonder problemen.

Franse boef scoort goedkope PlayStation 4

Hij had namelijk het geniale idee om in een supermarkt de PlayStation 4 als fruit te laten wegen. Vervolgens plakte hij die scancode op de doos en liep hij naar de zelfscan kassa. Daar scande hij de code, rekende hij af en liep hij de deur uit. Je zou dan denken om lekker te gaan gamen, maar hij had andere plannen.

PS4

Hij verkocht de PlayStation 4 vervolgens voor 100 euro (koopje!) en wilde dat geld gebruiken om een treinkaartje te kopen. Geen idee waarheen. Hij werd daarna helaas voor hem overmoedig. Hij dacht dat hij weg was gekomen met de beste PlayStation 4-roof ooit. De volgende dag ging hij naar precies dezelfde winkel, deed precies hetzelfde, maar werd toen opgepakt door de politie, die hem min of meer stonden op te wachten.

Dit alles speelde in september van 2018. Hij is inmiddels voor de rechter gekomen en heeft daar een boete gekregen van een onbekend bedrag. Ook heeft hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden gekregen. Als hij binnen nu en vijf jaar nog een keer in de fout gaat, dan moet hij die uitzitten. Voor nu blijft hij op vrije voeten en is het te hopen dat dit geen inspiratie is voor anderen die in een supermarkt nu massaal met een PlayStation 4 naar de fruitschaal lopen om iets te scoren.

Meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Franse man ‘koopt’ PlayStation 4 voor 9 euro
Sluiten