Home 26 aug 2017 Ilona Braam

Met deze slimme koelkast assistent bespaar je geld en leef je groener

Hoe vaak verspil je wel geen voedsel omdat je simpelweg vergeten bent dat die verpakking met salami er nog stond. Of sta je in de supermarkt en weet je niet zeker meer of er nog wel melk was. Hoe fijn zou het wel niet zijn als er een koelkast assistent bestond die alles voor je bij kon houden. Blijkbaar bestaat die assistent en heet hij FridgeCam.

Groener leven door minder verspilling

De FridgeCam wordt gepromoot als de eerste draadloze camera, die in elke koelkast past. Het is een camera, die speciaal is ontworpen om je koelkast voorraad bij te houden, zodat je minder voedsel verspilt. Dit bespaart je geld en zorgt ervoor dat je het milieu een handje helpt.

FridgeCam

Notificatie wanneer iets bijna niet meer goed is

De slimme camera komt uiteraard met een app, waarmee je zelfs op afstand in je koelkast kunt koekeloeren. Maar de FridgeCam doet veel meer dan alleen beelden tonen van de binnenkant van je koelkast. Het apparaatje houdt namelijk ook de houdbaarheidsdatum bij van alles wat in de koelkast staat en stuurt je via de app een notificatie wanneer iets bijna niet meer goed is. Daarnaast krijg je ook een melding wanneer een product bijna op is, zodat je op tijd een nieuwe verpakking kunt halen.

FridgeCam

Recepten op basis van wat je hebt

Daar houdt het echter niet bij op. Als je inspiratieloos bent en geen idee hebt wat je moet gaan koken, geeft de camera je ook suggesties voor recepten. En het zijn niet zomaar uit de lucht geplukte suggesties. De recepten worden namelijk gebaseerd op wat je daadwerkelijk in je koelkast hebt staan.

FridgeCam

FridgeCam leert je beter kennen

Hoe langer je de cam gebruikt, hoe beter hij je gewoontes leert kennen en hoe beter hij voor je zal werken. Christian Lane, de maker van FridgeCam, vertelt dat het platform slimmer wordt door te leren van het FridgeCam netwerk. Hij vergelijkt dit met hoe Tesla auto’s steeds beter worden door constant te leren van alle Tesla‘s die op de weg rijden.

FridgeCam

Lancering in september

Met al deze functionaliteit is het verbazingwekkend dat het apparaatje maar 108 euro kost. De FridgeCam wordt in september gelanceerd in Engeland en we hopen natuurlijk dat hij vervolgens snel ook in Nederland te vinden is.

Het feit dat de FridgeCam je suggesties geeft voor recepten is ontzettend handig voor mensen die wat minder creatief zijn. Gelukkig hoeven deze mensen niet te wachten totdat de camera eindelijk in Nederland is om inspiratie op te doen. Deze website geeft je namelijk ook recepten aan de hand van je koelkast voorraad.

Reageer op artikel:
Met deze slimme koelkast assistent bespaar je geld en leef je groener
Sluiten