Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 5 dec 2018

Netflix hoest bizar bedrag op voor behouden van Friends

Vanaf begin dit jaar is Friends eindelijk te zien op Netflix. Maar waar onze emoties voornamelijk door plezier gestuurd werden, wist dit ruimte te maken voor paniek. Friends zou aan het einde van 2018 alweer verdwijnen van het platform. Gelukkig heeft Netflix gevochten om de serie te behouden, maar moest daar wel flink voor lappen. 

Netflix hoest flink bedrag op

In Amerika en Canada kwam er onlangs een melding voorbij dat Friends van Netflix zou verdwijnen. Vanwege wereldwijde rechten zouden we ook in Nederland niet meer naar de serie kunnen kijken. Iets wat niet alleen de gebruikers, maar ook Netflix zelf bijzonder jammer zou vinden. Daarom heeft de streamingdienst er alles aan gedaan om de serie te behouden, maar daar moest het wel de portemonnee voor trekken. De kijker wil Friends nog kunnen zien? Netflix regelt het voor je!

Op Twitter kwam het bericht naar buiten dat Friends nog tot het einde van 2019 te zien zou zijn op Netflix. Goed nieuws voor ons, maar slecht nieuws voor de portemonnee van de streamingdienst. Waar de rechten vorige jaar “slechts” 70 miljoen dollar kostte, moet Netflix dit jaar maar liefst 100 miljoen dollar ophoesten. Maar de populariteit van de sitcom is schijnbaar dusdanig groot, dat het bedrijf dit bedrag gewoon neerlegt.

Problemen voor Netflix?

Netflix heeft flink moeten onderhandelen voor de rechten van Friends, maar daar blijft het niet bij. De streamingdienst heeft lange tijd vrij spel gehad, maar zal nu met veel meer concurrenten te maken krijgen. Zo zijn niet alleen Apple en Disney bezig met een eigen dienst, maar werkt ook Warner Bros aan haar eigen platform. Een van de redenen waardoor het behouden van Friends, voor langer dan een jaar, bijzonder lastig zal worden.

De kans dat Friends in 2020 nog te zien gaat zijn op Netflix is hiermee bijzonder klein. De serie is geproduceerd door Warner Bros welke, naar alle waarschijnlijkheid, toegevoegd gaat worden aan de dienst van de producent zelf. Deze dienst wordt in het vierde kwartaal van 2019 verwacht.

Reageer op artikel:
Netflix hoest bizar bedrag op voor behouden van Friends
Sluiten