Terugkeer Friends zo goed als zeker? HBO Max heeft serieuze plannen!

Fans van de populaire sitcom Friends wachten al jaren op het moment dat hun favoriete personages weer eens bij elkaar komen. Ondanks dat er vanwege het 25 jarige bestaan van de serie al een tijdje gespeculeerd wordt over een reünie bleef een officiële aankondiging uit.

Al is onlangs bekend gewordend dat streamingdienst HBO Max serieuze plannen heeft voor nieuwe Friends aflevering waarin alle 6 de hoofdrolspelers weer te zien zijn.

HBO Max heeft serieuze plannen voor Friends reünie

Friends
De hoofdrolspelers van Friends | (Afbeelding: Warner Bros.)

Ondanks dat de serie alweer 25 jaar oud is blijft Friends nog steeds enorm geliefd. Dat blijkt alleen al uit het feit dat Netflix maar liefst 100 miljoen dollar heeft betaald om de serie tot eind 2019 nog in haar bezit te mogen hebben. Als zij de rechten volgend jaar weer moet afstaan gaan deze vervolgens naar HBO Max, de aankomende streamingdienst van WarnerMedia. Zij hebben er volgens geruchten zo’n 425 miljoen dollar voor moeten aftikken. Al blijkt nu dus dat ze ook nieuwe content willen leveren. Volgens The Hollywood Reporter zijn ze het volgende van plan:

”Er zijn momenteel gesprekken voor een on gescripte reünie special waar naast Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox en David Schwimmer ook Friends bedenkers David Crane en Marta Kauffman voor zullen komen. Al blijkt wel dat de deal nog allesbehalve rond is en er nog het een en ander met de cast en crew kortgesloten moet worden.”

Gezien het gigantische bedrag dat er voor de oude Friends afleveringen betaald is, zal het budget voor nieuwe content bij WarnerMedia waarschijnlijk nog een flink stuk hoger liggen. Zelfs als de reünie slechts bestaat uit een paar scenes waarin de personages over hun leven praten.

Naast Friends is er voor HBO Max ook een geïnvesteerd in content die door Star Wars bedenker J.J. Abrams gemaakt gaat worden. Wat voor films of series hij precies gaat maken is echter nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Terugkeer Friends zo goed als zeker? HBO Max heeft serieuze plannen!
Sluiten