Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 jun 2019

Komt Friends terug met een reünie? De cast is aan boord!

De laatste aflevering van Friends werd in 2004 uitgezonden, tien jaar nadat de razend populaire sitcom begon. Tien seizoenen met 236 afleveringen, die je allemaal op Netflix kunt checken.

Komt Friends terug?

De sitcom is nog altijd ongekend populair, en zeker nu een nieuwe generatie er dankzij Netflix mee kennis maakt is de vraag naar een reünie groter dan ooit. Elke keer dat Jennifer Aniston, Courtney Cox, David Schwimmer, Matthew Perry of Matt LeBlanc ergens te gast zijn, gaat het over Friends.

Welke andere film of serie ze dan ook willen promoten. En altijd komt de onvermijdelijke vraag voorbij of Friends ooit terug zal keren. Fans zien het al helemaal voor zich: Rachel en haar vrienden zullen veertigers zijn, misschien al met oudere kinderen. De gang die nog één keer samen komt. De hype zal in ieder geval gigantisch zijn.

Netflix betaalde niet voor niks 100 miljoen dollar om de 25 jaar oude sitcom nog een jaar te behouden. Sterker nog, een recent onderzoek wijst erop dat Friends en Disney films de belangrijkste aandachtstrekkers zijn voor Netflix voor een jonger publiek.

De cast is aan boord!

Het antwoord van de cast is echter bijna altijd ontwijkend, of simpelweg een duidelijke nee. Daar is nu verandering in gekomen. Tijdens een bezoekje aan de talkshow van Ellen DeGeneres maakte Jennifer Aniston bekend dat ze graag nog een keer de rol van Rachel Green wil spelen. Sterker nog, de hele cast staat ervoor open.

Friends

“Kijk, wat ik je al zei, ik zou het doen. De meiden zouden het doen en de jongens ook, dat weet ik zeker. Luister, alles is nog mogelijk.” Dat is een optimistischer antwoord dan we ooit in de afgelopen vijftien jaar op deze vraag hebben gekregen. Nu Hollywood meer dan ooit gefixeerd is op trefzekere en veilige reboots en revivals lijkt de timing ook perfect. Zeker met huidige hype rondom jaren negentig-nostalgie.

Geen financiële noodzaak

De cast is dus in ieder geval aan boord. De chemie zal ook dik in orde zijn, want de acteurs hebben in de jaren sinds de laatste aflevering contact gehouden. De grote vraag was altijd of ze er trek in zouden hebben, want voor het geld hoeven ze het risico van een tegenvallende reünie niet te nemen. Je wilt niet zo’n geliefde show achterlaten met een vieze commerciële nasmaak.

Ze krijgen na al die jaren nog steeds per persoon twee procent van wat Friends aan uitzendrechten en dergelijke oplevert. Dat is anno 2019 naar verluidt 1 miljard dollar, waarvan de cast dus per persoon 20 miljoen dollar krijgt. Zonder er wat te voor hoeven doen.

Nu nog een goed plot, want de verwachtingen zullen hooggespannen zijn. Hoe maak je na vijftien jaar een bevredigend vervolg op een vrij simpele sitcom?

Al met al lijkt het nu slechts een kwestie van tijd. De cast wil, de cijfers wijzen op een onvermijdelijke hit en de populariteit van Friends is zo mogelijk groter dan ooit. Sterker nog, Aniston herinnerde Ellen er aan dat Friends dit jaar 25 jaar bestaat. Tijd om dat jubileum te vieren met een reünie.

?Check ook: Wonder Woman 1984 poster toont Gal Gadot in nieuwe armor

Reageer op artikel:
Komt Friends terug met een reünie? De cast is aan boord!
Sluiten