Streamingdienst HBO scoort: ‘Friends reünie zo goed als zeker’

Het is alweer meer dan 15 jaar geleden dat Friends ten einde kwam, maar het is nog steeds een van de meest populaire series aller tijden. Vandaar dat streamingdiensten er alles aan lijken te doen om de rechten van deze sitcom in handen te krijgen. Onlangs werd bekend dat het HBO Max is die er mee aan de haal is gegaan.

Volgens een recente bron heeft HBO Max eigenaar WarnerMedia nu ook een overeenkomst kunnen sluiten met originele cast achter de serie. Het ziet ernaar uit dat ze allemaal betrokken gaan zijn bij de aankomende Friends special die het bedrijf al een tijdje op het oog had.

WarnerMedia in gesprek met originele Friends acteurs

Zowel Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, David Schwimmer als Matthew Perry hebben naar verluidt zo’n 3 tot 4 miljoen dollar per persoon hebben gekregen om deel te nemen aan een gloednieuwe aflevering. In totaal zou er zo’n 20 miljoen dollar aan de special besteedt zijn. Dit lijkt enorm veel, maar is ongeveer hetzelfde als dat Netflix uitgeeft aan shows van topcabaretiers als Chris Rock, Dave Chappelle, Amy Schumer en Ellen DeGeneres.

Of de veelbelovende Friends aflevering er nu ook definitief gaat komen is nog steeds niet 100% zeker, maar het ziet er naar uit van wel. Al helemaal omdat Matthew Perry de onderstaande Tweet heeft geplaatst:

Speciaal evenement

Ondanks dat de eerste Friends aflevering uit 1994 dateert is de serie dus nog steeds enorm populair. Zo werd er vorig jaar van alles georganiseerd ter ere van het 25-jarige bestaan. Zo kwam bioscoopketen Pathé met een speciale Friends voorstelling en werd er in de Verenigde Staten zelfs een pop-up event in elkaar gezet.

Of de eventuele reünie-aflevering straks ook in de bioscopen vertoond gaat worden is nog maar even afwachten, maar wij achtten de kans vrij groot. Het laatste nieuws rondom Friends lees je in ons films en series overzicht.

Reageer op artikel:
Streamingdienst HBO scoort: ‘Friends reünie zo goed als zeker’
Sluiten