Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 24 apr 2018

11 hightech sneakers met ingebouwde gadgets

De wereld van de sneakers is er eentje die van krankzinnige trends aan elkaar hangt. Zo zijn ugly sneakers (ook wel dad sneakers) in 2018 een ding, zoals je hier kunt zien. Niet de enige trend van dit moment. Deze week richten we ons op hightech sneakers met coole gadgets.

Hightech sneakers met gadgets

We kennen allemaal nog Reebok Pump van vroeger. Of Puma Disc, waarbij je niet hoefde te veteren, maar alleen maar aan een disc hoefde te draaien. En natuurlijk de good old Kangaroos, met een ritsvakje, zodat je een euro mee kon nemen naar het zwembad voor een zakje snoep. Allemaal supercoole gadgets voor die tijd, maar anno 2018 verwachten we meer. Een scherm en wifi bijvoorbeeld. Een 3D-geprinte schoenzool. Sneakers die in contact staan met onze smartphone.

We hebben een selectie gemaakt met de coolste sneakers met gadgets van dit moment. De ene wat meer hightech dan de andere. En van betaalbaar tot onbetaalbaar. Onze favoriet: de sneakers waarmee je pizza kunt bestellen.

Smart shoes van Under Armour

Under Armour lanceerde in 2018 een nieuwe lijn smart shoes voor zowel dames als heren: HOVR Connected. Wat kun je ermee? Verbinden met je smartphone, zodat je van allerlei data wordt voorzien. Ze kosten iets meer dan 100 euro, prima betaalbaar dus.

Vetements x Reebok InstaPump Fury Emoji

Oké, oké, een ouderwetse gadget. Maar dan wel in een modern emoji-jasje. Deze sneakers van Vetements en Reebok kosten rond de 700 euro. En door.

First Class Shoes (met scherm en wifi)

Van dit paar foeilelijke sneakers is maar één paar gemaakt, dat via een online veiling is verkocht voor bijna 100.000 euro. De gelukkige koper kan nu de hele dag Netflix kijken. De opbrengst ging overigens naar een goed doel.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 review design

6 minute shoes van KEEN

Deze schoenen van KEEN zijn een gadget op zich. Ze zijn namelijk gemaakt door een robot. Je kunt ze kopen in Tokio, waar ze ter plekke voor je worden gemaakt. In deze video zie je hoe ze gemaakt worden.

ShiftWear

Als we het uiterlijk van de hightech sneakers van ShiftWear in één woord moeten beschrijven, hoeven we alleen maar de ‘f’ uit de merknaam te verwijderen. Toch zijn ze cool, want de schoenen beschikken over een LED-screen, dat je met je smartphone voortdurend kunt veranderen.

Moto Parilla Carbon SUV

LA Gear Lights (2018)

Als je voor sneakers met lichtjes in de zool gaat, is en paar LA Gear als het aan ons ligt de enige optie. Zij maakten de lichtjeszool in de jaren 90 namelijk groot. En geloof het of niet, ze zijn er weer. Dit jaar verschenen deze Tyga x L.A. Lights, die je voor net iets meer dan 100 euro koopt. Heerlijk stukje vintage hightech.

Adidas 3D runner

Adidas is voornemens om op grote schaal 3D-geprinte schoenen te produceren. En als we de Adidas 3D Runner zo eens aanschouwen, kunnen we dat alleen maar toejuichen.

Crypto-analyse 23 augustus: Bitcoin en Altcoins herstellen met opvallend aantal positieve weekkoersen als gevolg. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur.

Nike MAG Sneaker (McFly)

Helaas: de coolste sneakers ooit lijken niet voor de normale consument op de markt te verschijnen. Het gaat om de zelf veterende schoenen van Marty McFly uit de legendarische jaren 80-film Back To The Future. In 2011 werden de onderstaande conceptsneakers gemaakt en in 2016 werden ze in een gelimiteerde oplage van 89 uitgebracht. Niet te betalen, natuurlijk.

Nike HyperAdapts 1.0s

Met dit slappe aftreksel van de bovenstaande schoen moeten we het doen. De Nike HyperAdapts 1.0s zijn geïnspireerd op de sneakers van Marty McFly en zijn dus in staat om zelf te veteren. Toegegeven: de LED-zolen die aangeven hoe vol de batterijen zijn, verdienen een applaus. Ze kosten rond de 700 euro.

Puma Autodisc

We noemden Puma Disc al even. Inmiddels geëvolueerd tot Puma Autodisc. Ook met deze schoenen is veteren verleden tijd.

Pizza Hut Sneakers

Vergeet alle gadgets en andere fratsen, hier zijn namelijk de Pizza Hut Sneakers. Je kunt hiermee pizza’s bestellen en je televisie op pauze zetten. Hebben!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
11 hightech sneakers met ingebouwde gadgets
Sluiten