Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 26 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Frozen 2 beleeft beste openingsweekend ooit voor animatiefilm

Frozen 2 is vorige week uitgekomen en raad eens? De film heeft veel geld opgeleverd. Heel veel geld. Er is zelfs meer binnengekomen dan iedere andere animatiefilm ooit in het eerste weekend voor elkaar heeft kunnen krijgen. Volgens Box Office Mojo is er wereldwijd 350 miljoen dollar opgehaald, waarvan 127 miljoen in de Verenigde Staten.

Dat Frozen 2 een succes is mag dan misschien niet als een verassing komen, maar opvallend is dat de film een andere Disney film van de troon heeft gestoten, namelijk de remake van The Lion King. Deze titel wist in het eerste weekend ”slechts” 245 miljoen dollar op te leveren.

Frozen 2: derde succesvolle Disney animatiefilm van 2019

Het gaat dus erg goed met Disney. Al helemaal als je bedenkt dat The Lion King destijds het record heeft afgepakt van Toy Story 4, dat ook een door Disney uitgebrachte titel is en slechts een maand eerder verscheen. Daar komt nog eens bij dat ook de live action verfilming van Aladdin meer dan een miljard dollar binnen heeft weten te harken. De kans dat de nieuwe Frozen film ook deze grens over zal gaan is vrij groot.

In Frozen 2 zien we niet alleen de bekende personages terug, maar zijn er ook weer een hoop nieuwe vrolijke liedjes te horen. Ondanks dat de critici niet zo enthousiast waren als bij het origineel, werd ook deze film vrij goed ontvangen.

Disney+

Naast de films doet ook de streamingdienst van Disney het erg goed. Zo waren er op de dag van de launch al meer dan 10 miljoen mensen die zich voor Disney+ hadden aangemeld. Ook de speciaal voor de dienst gemaakte Star Wars serie The Mandalorian doet het goed. Er zouden op de eerste dag namelijk zo’n 2 miljoen mensen naar hebben gekeken.

Gezien het aanbod van Disney+ zo’n beetje alles dat Disney ooit gemaakt heeft bevat is ook de eerste Frozen film op de dienst te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Frozen 2 beleeft beste openingsweekend ooit voor animatiefilm
Sluiten