Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 18 mei 2018

Fujifilm komt met analoge Instax camera

Tegenwoordig kun je honderden foto’s van jezelf maken zonder een foto ooit fysiek in je hand te hebben. Je vult er je Social Media mee of stuurt foto’s naar je vrienden. Of je gebruikt foto’s om zo nu en dan terug te kijken op de avonturen die je zoal hebt meegemaakt. Als je echter soms de behoefte hebt om een fysieke foto in handen te hebben, om bijvoorbeeld op de wc op te hangen, dan is de nieuwe Instax camera van Fujifilm wellicht iets voor jou.

De Instax camera voor het oldschool gevoel

Fujifilm was vroeger heel groot met het uitbrengen van fotorolletjes, net als dat Kodak dat was. Maar in een wereld van smartphones leek hun rol uitgespeeld. Toch heeft de de nieuwe Instax camera wel iets. Zoals je aan de naam al kunt afleiden, maakt de Instax Square SQ6 vierkante foto’s, die na het maken afgedrukt kunnen worden en je zou gelijk fysiek een aandenken hebt aan een heerlijk diner met je date of een prachtig uitzicht op één van je reizen.

Instax camera

Naast het feit dat je er foto’s mee kunt maken, geeft deze Instax Camera je ook de mogelijkheid om een timer in te schakelen van tien seconden. Op die manier kun je hem positioneren en jezelf in beeld zetten voordat hij afgaat. Met de lithium batterij die er bij geleverd wordt kun je zo’n driehonderd foto’s maken voordat je hem weer moet opladen. Daarmee kun je dertig keer een pak van tien foto’s dus schieten.

Het is een geinig hebbedingetje, die op 25 mei moet worden uitgebracht. Waar andere camera’s vaak boven de 200 euro verkocht gaan worden, daar moet de Instax Square SQ6 camera nog geen honderd euro kosten. Op die manier is het echt een betaalbaar hebbedingetje. Wil je liever een betaalbare action camera, dan hebben we hier een handig overzicht.

Reageer op artikel:
Fujifilm komt met analoge Instax camera
Sluiten