Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 30 okt 2017

Deze mobiele printer van Fujifilm is de moderne polaroid camera

Eén van de mooie dingen van vroeger was absoluut de Polaroid camera, waarmee je meteen je foto’s kon printen. Niks eerst editen en filters erover gooien, maar meteen de keiharde waarheid. Als je verlangt naar zo’n camera, maar geen zin hebt om daadwerkelijk met een camera rond te lopen, heeft Fujifilm “the next best thing” voor je. Met de Instax Share Sp-3 SQ mobiele printer kun je namelijk meteen vanaf je smartphone al je foto’s printen. En jawel dat gebeurt in het klassieke vierkante formaat van de oude polaroids.

Fujifilm SP-3 SQ perfect voor je Instagram foto’s

Hoewel vierkante foto’s eigenlijk helemaal niet handig zijn, zijn we er allemaal wel aan gewend geraakt door Instagram. Daar kon je behoorlijk lang alleen maar vierkante foto’s posten en je mooie rechthoekige foto’s werden zonder genade afgeknipt. Tegenwoordig zijn de makers wat milder geworden en mag je foto’s met allerlei verhoudingen op je Instagram pagina zetten. Als je toch nog vasthoudt aan die vierkantjes, is de Sp-3 SQ echter alleen maar handig en worden je foto’s perfect geprint.

Fujifilm Instax Share SP-3 SQ mobiele printer

 

Via app meteen printen uit onder andere Facebook en Instagram

Uiteraard komt de mobiele printer met een app en via deze app kun je meteen je Instagram account induiken om foto’s te zoeken. Om lekker efficiënt te zijn kun je met de “Hashtag Print” feature, meteen alle foto’s met een bepaalde hashtag printen. Als je foto’s op Facebook staan is dat ook geen probleem. Je kunt via de app namelijk ook meteen via Facebook, Dropbox en Google Photos printen.

Fujifilm Instax Share SP-3 SQ mobiele printer

Mobiele printer komt met extra trucs

Waar je met een Polaroid camera alleen je vierkante foto’s as is kon printen, heeft de printer van Fujifilm nog wat trucjes achter de hand. Zo kun je op je foto’s ook wat extra informatie laten meeprinten, zoals de datum, het weer, de luchtvochtigheid en de temperatuur. Daarnaast kun je ook teksten over de beelden regelen en komt de app met elf verschillende presets om bijvoorbeeld de voorbeeld de voorkant van een magazine na te doen. Als je je foto toch wat groter wilt printen dan dat ene vierkantje, kun je hem ook verspreiden over meerdere vierkantjes. Het tegenovergestelde is ook mogelijk. Je kunt tot negen foto’s in een rooster op één vierkantje laten printen.

Fujifilm Instax Share SP-3 SQ mobiele printer

Er valt dus genoeg lol te beleven met de Fujifilm Instax Share Sp-3 SQ en het leuke is dat je foto’s eindelijk ook een fysieke vorm aannemen. Want je bent uiteraard van plan om uiteindelijk dat fotoboek te laten printen, maar het komt er nu al een paar jaar niet van. De printer is dus een uitkomst en zou in november al beschikbaar moeten zijn voor 173 euro. De vierkantjes waar je op print zul je van tijd tot tijd bij moeten kopen en kosten ongeveer 10 euro per doosje van 10 blaadjes.

Als houdt van polaroids, maar deze oldschool wilt schieten zonder smartphone, zijn er natuurlijk ook camera’s waar je dat mee kunt doen. Dit zijn de vijf beste instant camera’s om oldschool polaroids mee te schieten.

Digitaltrends

Reageer op artikel:
Deze mobiele printer van Fujifilm is de moderne polaroid camera
Sluiten