Gadgets 22 okt 2018 Ilona Braam

Met deze beamer switch je in een handomdraai van muur tot muur

Als je een beamer in huis hebt of wel eens een beamer hebt moeten installeren, weet je dat het een behoorlijk klusje kan zijn om het beeld precies goed te positioneren. Het apparaat verplaatsen is al helemaal een hel en daarom blijft hij meestal ook precies daar waar hij staat om nooit meer van plek te veranderen. Fujifilm herkent dit probleem en is van plan om een einde te maken aan deze projector hel. Ze werken namelijk aan een beamer met een roterende lens, waarmee je het beeld precies krijgt daar waar je het wilt.

Beamer voor elke muur

Doorgaans eindigt het instellen van een beamer met allerlei dunne boekjes, die je onder het ding stopt om het beeld eindelijk toch goed te krijgen. Dat soort taferelen zouden verleden tijd moeten zijn met de aankomende projector van Fujifilm. Doordat je de lens kunt roteren, zou het een stuk makkelijker moeten zijn om het beeld goed te krijgen. En daarbij kun je in een letterlijke handomdraai je series en films ook op een hele andere muur projecteren. Je zou zelfs ook makkelijk op het plafond kunnen projecteren. zodat je heerlijk in bed nog kunt genieten van een episode.

Fujifilm beamer

Ultra-short throw projector

Met de nieuwe projector van Fujifilm, weet je dus in ieder geval dat je leven een stuk makkelijker gaat worden. Wat ook fijn is aan de beamer, is dat het een ultra-short throw exemplaar is. Dat betekent dat hij niet ergens achterin de kamer hoeft te hangen.  Op een afstand van zo’n 74 cm van de muur, weet het ding al een mooie 100 inch projectie te verzorgen. En als je even klaar bent met projecteren, kun je de lens ook gewoon naar binnen roteren. Zo neemt het apparaat minder ruimte in beslag en is er ook geen kans dat de lens beschadigd wordt.

Fujifilm beamer roterende lens

Lancering in 2019

Het klinkt allemaal briljant, maar helaas zullen we nog wel even moeten wachten op de beamer. Volgens de planning zou het apparaat ergens in 2019 klaar moeten zijn om zichzelf aan de wereld te tonen. Waarschijnlijk zullen daarna andere bedrijven ook volgen en krijgen we eindelijk weer wat leven in de brouwerij met betrekking tot beamers.

De kan is echter groot dat de Fujifilm projector wel met een redelijk prijskaartje komt. Als je toch wat op je budget moet letten, zijn dit de vijf beste goedkope beamers.

Engadget

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze beamer switch je in een handomdraai van muur tot muur
Sluiten