Daniel Koster
Daniel Koster Cars 3 jan 2017

De functies die we (waarschijnlijk) in de Tesla Model Y gaan zien

De Tesla Model X (die wij in de onderstaande video reviewden) zal niet lang meer het nieuwste Tesla-model zijn. De ‘goedkope’ Model 3 komt eraan. Echter is dat lang niet de enige auto waar Tesla aan werkt. Over de geheimzinnige Model Y wordt al veel gesproken. Maar wat kunnen we daarvan verwachten?

Een samensmelting van de Model 3 en de Model X

Over de Model Y is nog niet veel bekend. Wel is het duidelijk dat het een kruising wordt tussen de Model 3 en de Model X. Dat houdt in dat de Y een compacte SUV wordt met een wat betaalbaarder prijskaartje.

Ook de Model Y heeft vleugeldeuren

Eén van de dingen die de Model X zo’n blikvanger maakt, zijn de vleugeldeuren. Het lijkt erop dat die ook bij de Model Y van de partij zijn. Dat is in ieder geval wat de onderstaande tweet van Musk hint.

Model Y

Een dak en zonnepaneel in één

Tesla presenteerde een tijdje terug het solar roof. Dit is een dak dat uit zonnepanelen bestaat. En dat dak zal zeer waarschijnlijk ook op de Model Y aanwezig zijn.

De Model Y rijdt autonoom

De zelfrijdende technologie van Tesla wordt steeds geavanceerder. Zo ziet de laatste versie ongelukken gebeuren voordat wij ze zien. Over drie jaar is Tesla zeker nog een stuk verder en zal de Y zeer waarschijnlijk geheel autonoom over de weg heen rijden.

Genoeg opslagruimte

Het probleem met de eerdere modellen van Tesla en zelfs de eerste Model X, was het gebrek aan ruimte. Doordat je bij latere modellen de stoelen kunt omklappen is dat probleem opgelost. Bij de Y zal de ruimte vast en zeker nóg beter worden benut.

Een display die je allerlei informatie toont

De Model X kent al een fijne display waar je kilometerteller zit. Daar is allerlei andere informatie in te zien, zoals je navigatie. Op die manier hoef jij je blik niet van het stuur af te laten dwalen. Dat is een stuk veiliger en fijner.

Nog even geduld

We moeten nog wel even geduld hebben. Het lijkt erop dat de Model Y in 2020 een feit is. Gelukkig is dat lang niet het enige waar Tesla mee komt. Wat Tesla nog meer voor ons in petto heeft kun je in het meesterplan van Elon Musk vinden. Interessant, toch?

Reageer op artikel:
De functies die we (waarschijnlijk) in de Tesla Model Y gaan zien
Sluiten