Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 jan 2019

Marvel, DC en Star Wars in één: er komt een Funko film!

Vooral in Amerika zijn de Funko-poppetjes ontzettend populair. Het bedrijf brengt van vrijwel elk populaire stukje popcultuur een poppetje uit. Allemaal delen ze hetzelfde design, met een groot hoofd en zwarte stippen als ogen. Toch herken je de personages waarop ze gebaseerd zijn altijd terug. Nu krijgen de vinyl collectibles een eigen film.

Funko-film

Barbie, LEGO en zelfs Playmobil krijgen allemaal hun eigen film. Een commercieel walhalla: scoren met een film en dan ook nog eens geld binnenharken met het speelgoed waarop de film gebaseerd is. Een reclame van anderhalf uur waar men ook nog eens voor betaalt om naar te kijken!

Combineer de populariteit van speelgoedfilms met de populariteit van superhelden en een Funko-film is een absolute no-brainer. De film is naar verluidt in productie bij Warner Bros. Animation. Daarbij kijkt de studio volgens insiders vooral naar het succes van The LEGO Movie.

Oftewel, kleurrijke en vrolijke animatie met een hoop popcultuur-referenties. Het mooie aan dit project is dat de film naar verluidt kan putten uit personages van zowel Marvel, DC, Hello Kitty, Star Wars en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Funko pop film

Marvel, DC, Star Wars en meer

De film focust volgens geruchten vooral op Harley Quinn, Darth Vader, Wonder Man, The Care Bears, Hellboy, Deadpool, Hello Kitty en My Little Pony. Een bizarre samenkomst van franchises die in vrijwel elke andere vorm onmogelijk is.

Over het verdere plot is nog niks bekend, hetzelfde geldt voor de uiteindelijke releasedatum. LEGO heeft echter bewezen dat zelfs een bizar project als een Funko-film uitstekend uit kan pakken, mits de makers het geheel op een strakke manier weten samen te brengen. Wordt vervolgd!

Reageer op artikel:
Marvel, DC en Star Wars in één: er komt een Funko film!
Sluiten