Milton Broen
Milton Broen Gadgets 27 nov 2017

FYF Socks: onverwoestbare sokken die sterker zijn dan staal

De waterratten onder ons kennen het vast wel. Je bent lekker aan het windsurfen op je blote voeten en je loopt het water uit. Stap je op dat moment op een scherpe steen die onder het zand ligt. Resultaat: een grote snee in je voet. Lichte waterschoentjes waren voorheen de oplossing, maar dat is dankzij de nieuwe FREEYOURFEET (FYF) sokken meer dan verleden tijd.

FYF onverwoestbare sokken

De startup Swiss Barefoot Company worstelde met hetzelfde probleem en dacht: waarom nog lichtere schoenen als we ook onverwoestbare sokken kunnen maken? Het resultaat; een strakke sok van een stof die sterker is dan staal! Dyneema Fiber is zelfs 15 keer zoveel sterker dan staal. De sok is voorzien van een elastische band aan de bovenkant, waardoor-ie goed op zijn plek blijft zitten en de stipjes aan de onderkant zorgen voor grip en comfort.

Houd er rekening mee dat de sokken je voeten van schaafwonden en nare wondjes voorziet, maar scherpe voorwerpen nog wel naar kunnen aanvoelen. Daarnaast raden wij je wel af om er een marathon mee hard te lopen, want we vragen ons af in hoeverre je voet ondersteund wordt. Het lijken ons dan ook de ideale sokken voor watersporten, klimmen en strandsporten. Just saying!

Wil jij ook rondlopen met onverwoestbare sokken?

De ontwikkelaars hebben het benodigde bedrag dubbel en dwars binnengehaald via Kickstarter. Het product heeft zich dus terugverdiend. Voor 80 dollar exclusief verzendkosten kun je de FYF Socks hier in huis halen, en in het vervolg zorgeloos genieten van je buitensport(en).

Reageer op artikel:
FYF Socks: onverwoestbare sokken die sterker zijn dan staal
Sluiten