Getest: G-Shock die communiceert met de iPhone middels Bluetooth

In september schreven we al over de G-Shock GB6900-AA, de G-Shock die communiceert met de iPhone 4S of iPhone 5. In september was dit horloge echter alleen nog in Japan verkrijgbaar. Sinds november is de G-Shock eindelijk in Nederland te verkrijgen en ondanks dit al zo’n drie maanden geleden is wilden we het horloge eerst even uitproberen om te kijken wat zo’n G-Shock die communiceert met de iPhone allemaal kan.

Buiten het feit dat het horloge uitgerust is met Bluetooth v4.0, is het allemaal niet echt bijzonder. In de appstore download je de speciale G-Shock+ app waarmee je vervolgens de iPhone simpel d.m.v. een code aan de G-Shock koppelt. Nadat ze met elkaar verbonden zijn geeft het horloge een signaal (middels een piep) bij inkomende oproepen en e-mails. Op het scherm van het horloge krijg je bij een inkomende mail ook de afzender te zien, maar dit is helaas niet te zien bij een inkomende oproep. Verder is het mogelijk om het alarm van je iPhone in te schakelen met het horloge en wordt de tijd automatisch gesynchroniseerd.

Geconcludeerd is de communicatiefunctie alleen interessant als je op alle mogelijke manieren eraan herinnerd wil worden dat je mail krijgt of dat je gebeld wordt. Verder is het gewoon een mooie klok, zoals we gewend zijn van G-Shock, met functies als een stopwatch, terugteltimer, LED-verlichting en kalender. De GB6900-AA is verkrijgbaar in het zwart, metallic blauw, bruin en wit en heeft een adviesprijs van €179,-.

Reageer op artikel:
Getest: G-Shock die communiceert met de iPhone middels Bluetooth
Sluiten