Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 feb 2018

G2790PX Review: uitstekende monitor voor nette prijs

Wie gamet op de pc heeft een aantal elementen nodig. Het begint natuurlijk met een sterke bak waar je je games op kunt draaien. Vervolgens wil je een degelijke headset, een fijn toetsenbord en een muis met bijbehorende muismat. Minstens zo belangrijk als de bak waar je op speelt is het beeldscherm waar je de actie op ziet. Wij zijn onlangs aan de slag gegaan met de G2790PX van AOC en dat blijkt een zeer fijne middenmotor te zijn.

G2790PX Gamingmonitor

Misschien is middenmotor niet de beste term, want het is gewoon een uitstekend beeldscherm. Het enige dat het beeldscherm mist is een 4K-resolutie. Het beeldscherm wordt zodoende neergezet als een beeldscherm voor de mainstream gamer. De G2790PX is voor hen die op de pc willen gamen, maar geen zin hebben om een gamepc van 1.500 euro te bouwen. Voor gamers die met een bak van 800 euro gewoon heel goed vooruit kan en games op Full HD gewoon uitstekend te kunnen spelen.

G2790PX

Voor hen biedt de G2790PX alles wat je van een goede pc-monitor wil hebben. Het is een beeldscherm dat je binnen vijf minuten uit de doos hebt en in elkaar hebt gezet. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat de poot naar het beeldscherm wat aan de hoge kant is. In mijn pc-gaming setup ben ik een laag beeldscherm gewend. Als je dan in één keer een 27 inch beeldscherm hebt staan dat een stuk hoger is dan een gemiddeld beeldscherm, dan is dat wel even wennen.

Van alle gemakken voorzien

Qua specificaties is het beeldscherm van de meeste gemakken voorzien. Ik miste wel een DVI-port, maar aangezien zo’n beetje elke videokaart vandaag de dag HDMI-gebruikt was dat geen probleem. Naast de twee HDMI-ports bevat de G2790PX ook nog een VGA- en Display-port, waardoor je hem over het algemeen goed kunt gebruiken voor een eventuele multiscreen setup. Tevens heeft hij een USB 3.0-port, zodat je er devices op kunt aansluiten. Ook beschikt de G2790PX over stereospeakers en een ingang voor een audio device.

G2790PX

Die speakers zelf stellen overigens niks voor. Het geluid dat er uitkomt is zeer matig. Aangezien ik echter gewend ben om te gamen via een headset en dat eigenlijk de standaard is, is dat niet iets waar we het beeldscherm op willen afrekenen. Dat willen we wel doen op de gemiddelde sterke kwaliteit van het beeldscherm. De kleuren die het 27 inch beeldscherm voortbrengt zijn vol en gedetailleerd. Ook is het mogelijk om de monitor makkelijk in verschillende standen te zetten en zo te profiteren van de mogelijkheden die het biedt. Zo wil je bij een RTS wat rust op het beeld, terwijl je bij een shooter gebruik wilt maken van de 144 Hz die het beeldscherm aankan. Zo beweegt alles net wat soepeler.

G2790PX

Tot slot zijn de bezels van het scherm lekker dun, waardoor bijna het hele scherm gevuld is met gamebeeld. Met een delay van 1 miliseconde is het ook een ideaal beeldscherm om competitief shooters op te spelen. Al met al is het een beeldscherm die uitnodigt om heel wat uurtjes op te gamen. De G2790PX is voor 329 euro te koop. Hij heeft echter ook een broertje van 24,5 inch die voor 279 euro verkocht gaat worden.

Een fijne game om dit allemaal in beeld te brengen is bijvoorbeeld Call of Duty WWII of Civilization VI.

Reageer op artikel:
G2790PX Review: uitstekende monitor voor nette prijs
Sluiten