Milton Broen
Milton Broen Cars 29 jun 2018

Ga jij binnenkort op vakantie? Zorg dan dat je voorzien bent van deze apps

Verschillende vakantieperiodes staan weer voor de deur. Mocht je voor deze vakanties voorbereidingen willen treffen of juist alvast voorbereiden op de zomervakantie, dan zijn er aardig wat zaken waar je rekening mee moet houden. Als je van plan bent om een roadtrip te organiseren moet je met meer dingen rekening houden dan je zou denken. Wij zetten een aantal dingen voor je op een rij.

Is de reis gepland of is de bestemming onbekend?

Jouw trip is het meest avontuurlijk als je nog geen idee hebt waar de reis heen gaat. Met de auto op de bonnefooi klinkt vaak als een goed idee, toch gaat er zo nu en dan wat mis. Een klein beetje hulp kan op zo’n moment nooit kwaad. Zorg daarom dat je voorzien bent van de app ViaMichelin. Houd je er echter niet van om op de bonnefooi weg te gaan en wil je alles tot in de puntjes uitgewerkt hebben, dan is Triplt de perfecte applicatie voor jou.

Downloaden:
ViaMichelin (gratis): iOS, Android
TripIt (gratis): iOS, Android

Stress of je alle bagage wel bij je hebt?

Je weet meestal wel dat je trip er aan zit te komen, toch zijn er veel mensen die pas op het laatste moment hun koffer inpakken. Aangezien je dan gehaast je koffer pakt is de kans vrij groot dat je dingen vergeet. Je maakt waarschijnlijk in je hoofd een lijstje met wat je mee moet nemen, maar je mist uiteindelijk altijd wel iets. Voor een inpaklijst met de benodigde spullen zijn er een aantal apps die je hiermee helpen.

Downloaden:
Packing Pro (gratis): iOS
Packpoint (gratis): iOS, Android

Ontwijk files en voorkom boetes

Als je op vakantie gaat wil je vaak zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn, ongeacht de drukte van het verkeer. Als je met het vliegtuig of met de trein gaat is dit niet zo’n groot probleem. Maar met de auto loop je er, hoe dan ook, elke keer weer tegenaan. Files! Vooral in de zomervakantie is er drukte op de weg, want iedereen gaat op vakantie. Hierdoor sta je soms urenlang in de file. En op het moment dat je de file verlaat ga je (te) snel rijden, waardoor je ook nog eens een boete kunt ontvangen. Niet chill, want je kunt het geld wel aan leukere dingen besteden. Deze apps houden je dan ook op de hoogte van files en ongevallen op je weg.

Downloaden:
Waze (gratis): iOS, Android
Autovelox! (gratis): iOS, Android

Nooit meer zoeken naar een parkeerplaats

Als je eindelijk de plaats van bestemming hebt bereikt, is er niets vervelender dan overvolle parkeerplaatsen. Daarnaast is het ook nog eens per stad afhankelijk waar en hoelang je ergens mag parkeren. Je moet dus goed weten wat de wetgeving per stad of land is. Parkopedia is dé app die je inzicht geeft waar vrije parkeerplekken zijn. Met ongeveer 38 miljoen geregistreerde parkeerplaatsen ben je zo goed als verzekerd van een parkeerplek. Als je jouw auto voor een langere tijd op dezelfde plek laat staan kun je EasyPark gebruiken. Hiermee kun je de betaalmeter op afstand betalen. Daardoor hoef je niet te stressen of je nog wel genoeg parkeertijd hebt. Mocht je na een tijdje vergeten zijn waar je jouw bolide precies hebt neergezet, dan kunnen apps zoals Honk of Find My Car je uit de brand helpen.

Downloaden:
Parkopedia (gratis): iOS, Android
EasyPark (gratis): iOS, Android
Honk (gratis): iOS
Find My Car (gratis): Android

Waar ga je slapen?

Als je een veilige reis achter de rug hebt kan het soms lastig zijn om een slaapplek te vinden. Je kunt natuurlijk voor vertrek alle hotels, hostels of campings boeken, maar als je voor het avontuur gaat doe je dit niet. Ook hier zijn apps voor die je graag helpen de juiste slaapplek voor jou (en je reisgenoten) te vinden.

Downloaden:
Booking.com (gratis): iOS, Android
Hotels.com (gratis): iOS, Android
Hostelworld (gratis): iOS, Android

De smaakpapillen hebben ook vakantie

Je kunt wel op de mooiste plek op aarde zijn, maar als het eten slecht is, is het plaatje niet compleet. Geniet van de beste culinaire verleidingen en laat je smaakpapillen ook maar even voelen dat het vakantie is. Duik niet het eerste restaurant in, maar vraag een beetje rond aan de lokale bevolking. Als zij het ook niet weten dan laat je smartphone je gelukkig niet in de ‘steak’.

Downloaden:
RestaurantFinder (gratis): iOS, Android
TheFork (gratis): iOS, Android

Word je eigen gids om een stad goed te leren kennen

Als je op een grote toeristische locatie bent is het gemakkelijk om een gids te regelen die jou wegwijs maakt. Het is echter velen malen leuker als je jezelf inleest en je eigen gids wordt. Het is goedkoper, leuker en je steekt er meer van op als je alles zelf moet uitzoeken dan als het tegen je wordt verteld. Lees jezelf dus goed in met leuke informatie en laat je ondersteunen door je smartphone met handige apps. Musement en GetYourGuide zijn goede alternatieven voor als je geen zin hebt om je eigen gids te spelen. Daarmee kun je jezelf aanmelden bij een gids of bijvoorbeeld een museum boeken. Dan weet je in elk geval zeker dat je de hotspots van de stad ziet.

Downloaden:
Musement (gratis): iOS, Android
GetYourGuide (gratis): iOS, Android

Kinderen mee op reis? Vermaak ze met deze tips

Drukke kinderen zijn een last voor je concentratie op de weg. Als je de achterbank zou kunnen kalmeren met handige apps moet je zeker gebruik maken van die luxe. Tozzle vermaakt je kinderen bijvoorbeeld met leuke puzzels en raadsels. Als ze toch wat meer van tekenen houden dan kun je Kids Paint inschakelen zodat ze hun creativiteit kwijt kunnen. Het komt natuurlijk voor dat er één of meer plaspauzes moeten worden ingelast, Bathroom Scout helpt je zoeken naar het dichtstbijzijnde toilet.

Downloaden:
Tozzle (gratis): iOS
Kids Paint (gratis): iOS, Android
Bathroom Scout (gratis): iOS, Android

Haal de goedkoopste brandstof

Met de auto reizen brengt veel voordelen met zich mee. Je hoeft bijvoorbeeld geen treinen te reserveren, je hoeft je niet in te checken voor een vlucht, maar je hebt helaas wel last van brandstofkosten. Nederland is geen goedkoop land, al helemaal niet als het om brandstof gaat. Wil jij op de goedkoopste plekken tanken in het buitenland? Dan is de app Benzine-Jip perfect om te kijken hoeveel geld je per liter kwijt bent. Reis je met meerder mensen, dan is het handig om de brandstofkosten te verdelen. Dit kun je doen op verschillende manieren. BlaBlaCar is een app waar je precies kunt uitrekenen wie voor wat moet betalen. Waardoor je aan het einde van de reis gelijk staat.

Downloaden:
benzine-Jip (gratis): iOS, Android
BlaBlaCar (gratis): iOS, Android

Deze apps zijn noodzakelijk tijdens een ongeluk

Het kan helaas wel eens gebeuren dat je in situaties terecht komt waarvan je niet weet hoe je moet handelen. Als je deel uitmaakt van een ongeval op de weg is het belangrijk dat je weet hoe je moet reageren. Er zijn een aantal apps die je een hoop problemen kunnen besparen en soms zelfs je leven kunnen redden. Als je bijvoorbeeld veel op je telefoon kijkt tijdens het rijden, is A.s.r. Rij Veilig een handige en veilige app voor jou. De app schakelt namelijk alle afleidende functies van je smartphone uit als je harder dan vijftien kilometer per uur rijdt. Mocht je in een ongeluk terecht komen kan SoSmart jouw leven redden. De app wordt automatisch geactiveerd na een ongeluk en waarschuwt de lokale reddingsdiensten. iCar Black Box is ook een must tijdens een ongeluk. Dit werkt ongeveer hetzelfde als een zwarte doos in een vliegtuig. Alle belangrijke informatie zoals de locatie worden dan verzonden waardoor je gemakkelijk te vinden bent.

Downloaden:
A.s.r. Rij veilig (gratis): Android
SoSmart (gratis): iOS, Android
iCar Black Box (gratis): iOS

Keep this in mind als je met de trein gaat reizen

Treinreizen is voor studenten nou eenmaal duur. Als je goedkoop met de trein wilt reizen kun je met iemand meereizen met meereiskorting. Dit is echter maar veertig procent goedkoper. Een retourtje kost je dan al gauw een hoop geld. Door deze oplossing kun je voor maar zeven euro een hele dag met de trein door Nederland reizen.

Reageer op artikel:
Ga jij binnenkort op vakantie? Zorg dan dat je voorzien bent van deze apps
Sluiten