Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Apple 24 sep 2016

Blijft Rolex hét horlogemerk of stoot de Apple Watch Rolex van de troon?

Als je hebt opgelet tijdens de presentatie van de Apple Watch 2 zal je weten dat Apple in 2015 op de tweede plek stond in de wereldwijde verkoop van horloges. De nummer één is Rolex. Moet Rolex zich zorgen maken of blijft Apple op de tweede plek hangen?

Slim horloge

Hoewel uit een recent onderzoek nog bleek dat veel mensen een slim horloge te duur en niet nuttig genoeg vinden, zijn er blijkbaar toch veel mensen die er wél één hebben. Het resultaat is dat Apple Rolex in de nek hijgt.

Kek klokje

Als wij Rolex waren zouden we ons zorgen maken. Apple is een belangrijke speler op de wereldwijde markt en een Apple Watch is goedkoper. Hierdoor kan het zijn dat de massa, hoe mooi-ie een Rolex ook vindt, eerder een Apple Watch koopt. En dat is precies het punt. Rolex maakt niet voor de massa. Een Rolex-koper kijkt niet naar honderd euro meer of minder, die kijkt naar de status en reputatie van het merk waar-ie een graantje van (hoopt) mee te pikken.

Innovatie

Daarnaast is het zo dat Rolex net als Apple innoverend is. Ze bestaan als bedrijf al meer dan honderd jaar en waren daar nooit gekomen als ze dat niet waren geweest. Zo is het allereerste waterproof horloge van hen, net als de mogelijkheid om de datum te zien en het automatisch opladen.

Rolex speelt in op gevoelens van mensen. Als luxe horlogemerk hebben ze nou eenmaal een je ne sais quoi. Als wij moesten kiezen tussen een Rolex of een Apple Watch zouden we unaniem voor de Rolex gaan. Die allure is ook terug te zien in hun tagline: ‘world-famous for its performance and reliability‘.

Rolex behoudt zijn kroon, voor nu

Voor nu zit Rolex er nog warmpjes bij en kan het vol trots blijven paraderen met zijn kroon. Wat de toekomst gaat brengen blijft natuurlijk lastig te zeggen. Wij vragen ons af of Rolex inderdaad zijn eerste plek gaat behouden en hoe lang dan? Apple is een concurrent waar wij toch wat onrustig van zouden worden. Eén ding is in ieder geval zeker: of Rolex op nummer één staat of niet, de allure van het merk kan Apple niet afpakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Blijft Rolex hét horlogemerk of stoot de Apple Watch Rolex van de troon?
Sluiten