Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 11 dec 2019

Disney+ gaat volgens analisten in 2019 nog een grote mijlpaal bereiken

Toen een tijdje terug een streamingdienst werd aangekondigd die zich geheel zou richten op Disney content waren er best veel mensen sceptisch over. Dit omdat ze zich afvroegen of een service met enkel Disney films en series wel zou aanslaan.

Nu de dienst een kleine maand live is blijkt echter dat die twijfels onterecht waren. Zo waren er in de eerste 24 uur al zo’n 10 miljoen mensen die een abonnement op Disney+ namen. Er wordt nu verwacht dat deze cijfers voor het einde van het jaar nog zullen verdubbelen.

Haalt Disney Plus dit jaar nog de 20 miljoen abonnees?

Disney+ is een succes. Naast de populariteit van exclusieve serie The Mandalorian is er onlangs ook een South Park aflevering aan de dienst gewijd.

The Mandalorian Disney
The Mandalorian, een succesvolle serie die speciaal voor Disney+ gemaakt is | Bron: Lucasfilm (Afbeelding: Lucasfilm)

Volgens Credit Suisse gaat Disney+ nog meer groeien en voor het einde van 2019 het jaar nog de 20 miljoen abonnees aantikken. Ondanks dat de dienst bij de launch tegen enkele technische problemen aanliep waren er al op de eerste dag dus al miljoenen mensen die zich inschreven. Gezien de alsmaar toenemende populariteit van Marvel en Star Wars (waarvan beide content op Disney+ staat) zou het zomaar kunnen dat het aantal leden blijft groeien.

Dezelfde analisten denken overigens ook dat de dienst begin 2020 juist een trage start gaat krijgen, en zich pas eind maart weer zal herpakken. Dit omdat Disney+ dan uitrolt naar de rest van Europa, want Nederland is momenteel nog het enige Europese land waar de dienst gebruikt kan worden.

Nieuwe content

Ondanks de populariteit van de dienst staat er voorlopig maar weinig nieuwe content gepland voor Disney+. Dit komt vermoedelijk omdat er direct bij de lancering al enorm veel films en series op de dienst stonden.

Toch zullen er de komende weken de nodige nieuwe dingen op dienst verschijnen. Een overzicht daarvan is hier te vinden. Daarnaast hebben we onlangs ook een lijstje met verborgen pareltjes gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney+ gaat volgens analisten in 2019 nog een grote mijlpaal bereiken
Sluiten