Rutger Houweling
Rutger Houweling Home 22 nov 2017

Nederlandse gadget om beter te slapen hit op Kickstarter

Hoe is het met jouw slaapritme gesteld? Wij hopen natuurlijk dat je elke nacht heerlijk slaapt, maar weten ook dat er echt wel onrustige nachten tussen zitten. En dat terwijl een goede nachtrust essentieel is voor een goede gezondheid. Dat betekent niet dat je lang moet slapen, maar wel de juiste balans moet hebben. Deze gadget, of slaaprobot Somnox, moet hiervoor zorgen.

Gadget zorgt voor de beste nachtrust

Of Somnox is afgeleid van Pokémon Snorlax zou zo maar kunnen, een duidelijk verschil is echter dat je met Somnox naar bed gaat. Om te slapen. Het is namelijk ‘s werelds eerste slaaprobot. Een gadget waar je veel tijd mee kunt doorbrengen, aangezien wij nogal wat tijd aan slapen besteden. Dat veel mensen enthousiast zijn blijkt wel uit de Kickstarterpagina. Er wordt genoeg geld binnengehaald.

Daar zijn wij natuurlijk best wel trots op, aangezien er een aantal jonge Nederlanders bij dit product zijn betrokken. Hiervoor werken ze samen met beddenfabrikant Auping. Een slimme keuze om het direct te kunnen vermarkten.

Hoe werkt slaaprobot Somnox?

Het komt er simpelweg op neer dat het ‘kussen’ je ademhaling ‘s nachts nabootst. Dit werkt in combinatie met het knuffelgehalte kalmerend. Het is stevig kussen die je dus wel moet vasthouden. Val je gemakkelijk in slaap met omgevingsgeluiden zoals zeegeluid? Deze geluiden kan Somnox ook maken om je sneller in slaap te laten vallen. Zodoende biedt het kussen dus drie extra’s voor een betere nachtrust.

slapen

De gadget werkt samen met een app. Hiermee bedien je ‘m en kun je voorkeuren instellen. Hierdoor verzamelt Somnox nieuwe data waarmee de oprichters de software kan aanpassen om ‘m te verbeteren. Als wij het product dus massaal aanschaffen biedt Somnox je op termijn een nog betere nachtrust.

Geloof jij wel in zo’n gadget waar je beter van gaat slapen? Voor 449 euro kun je ‘m hier bestellen. Let op: dit is wel een introductieprijs. De uiteindelijke verkoopprijs is 589 euro. In juli 2018 moet je ‘m in huis krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nederlandse gadget om beter te slapen hit op Kickstarter
Sluiten