Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 13 sep 2016
Leestijd: 3 minuten

WANT gadgets: geef je gezondheid een boost met deze apparaten

Sporten en gezond eten horen bij een gezonde lifestyle. Veel mensen proberen bewuste keuzes te maken om zo gezond mogelijk te leven. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Deze gadgets kunnen je daarmee helpen.

Glutenblij

Steeds meer mensen hebben last van gluten. Dat kan zijn omdat ze daadwerkelijk een allergie hebben of omdat ze graag meedoen met een trend. Vooral voor de eerste groep kan het vervelend zijn als ze iets eten waar toch gluten inzitten. Speciaal voor hen is er de ‘Nima’. De Nima is een apparaat waar je een klein stukje eten in kunt doen. Het apparaat scant het eten op (sporen van) gluten. Binnen twee minuten weet je of het veilig is om te gaan smikkelen van die maaltijd. Het enige nadeel dat wij zien is dat je het eten eerst moet kopen om te zien of er sporen inzitten. Toch hebben? De Nima is nu te bestellen via deze link voor ongeveer tweehonderd euro.

Video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Smell you freaking later

Hoe vaak sta jij je voor de ijskast af te vragen of een bepaald product nog goed is? Bij ons gebeurt het behoorlijk vaak. Na diverse waarnemingen, goed ruiken en een proefmonster kom je erachter dat het desbetreffende product toch beter in de prullenbak kan dan in jouw mond. Nu is er een machine die het ruiken van je overneemt met de meest toepasselijke naam: de ‘Foodsniffer’. Twijfel je over dat stuk kip? Hop, hou het voor één van de sensoren en de app zal je vertellen of je kippetje nog prima is, of je het goed moet koken of met een slamdunk in de prullenbak kunt gooien. Voor 130 euro is-ie de jouwe. Een prima prijs als je daardoor nooit meer een slok zure melk hoeft te nemen.

Gezonde gadget

Voor de echte food-professoren die letterlijk alles van een product willen weten voordat ze het in hun mond stoppen is er nu de ‘SCiO’. De SCiO is een apparaat dat de moleculaire verbindingen van een product kan lezen. Zo weet je precies hoeveel suiker, vet, calorieën enzovoorts in je eten zitten. Scheelt weer uren turen naar die saaie achterkant van de verpakking. De SCiO kost 222 euro zonder verzendkosten en is te bestellen via deze link.

Tot je een ons weegt

Bewust leven draait niet alleen om wat je eet, maar ook om hoeveel je in je mond stopt. Deze weegschaal is je beste vriend als je je eten of poeders wilt afwegen tot 0,01 gram precies. Afwegen tot op de milligram dus! Voor 28,69 euro is-ie van jou via deze webshop.

Prijzig dingetje

CDx is een startup die zich bezighoudt met schoner leven. Met schoner leven bedoelen we niet dat je alleen mag douchen in de regen, maar dat je slechte chemicaliën in eten ontwijkt. De MyDx is een apparaat die je precies kan zeggen hoeveel schadelijke stoffen er zitten in je water, eten en je wiet! De MyDx komt wel met een stevige prijs van ongeveer zevenhonderd euro. Te koop via de CDx-webshop.

Altijd mobiel

De laatste gadget om je gezonder te laten leven is je telefoon. Je vindt allerlei soorten apps die je kunnen helpen om beter te eten, beter te leven en meer te bewegen. Apps als FatSecret, Human, iOS Health en MyFitnessPal zijn fijn te gebruiken apps. De mogelijkheden op het gebied van gezonde apps zijn werkelijk eindeloos. Het kan dan ook geen kwaad om zelf rond te kijken om een app te vinden die bij jouw leven past.

Gadgets gezondheid: de bewuste keus

Wij zijn ervan overtuigd dat je je lichaam en geest gezond kunt houden met behulp van technologie. Natuurlijk zal niet iedere techniek voor jou werken en ben je niet altijd bereid om voor elk product geld neer te leggen. Bewust leven doen we om ons goed te voelen. Als je graag op staat met een lach is de Rise & Shine-app misschien wel wat voor je. De wekker gaat pas uit als jij in de camera hebt gelachen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT gadgets: geef je gezondheid een boost met deze apparaten
Sluiten