WANT To Have: de gadgets die een kajaktocht in de natuur compleet maken

De ideale manier om een outdoorvakantie nog avontuurlijker te maken is om met een kajak het water op te gaan. Kajakken biedt de mogelijkheid om de natuur te bewonderen en tegelijkertijd sportief bezig te zijn. Een topcombinatie. Een kajaktocht in de wilde natuur vereist alleen wel de nodige voorbereiding. Wij zijn de beroerdste niet en hebben essentials voor je op een rij gezet, van kajak tot uitrusting.

Een kajak die het avontuur mogelijk maakt

Allereerst heb je een kajak nodig. Logisch. Nu kun je ervoor kiezen om op locatie een kajak te huren, maar dat kan niet overal. Investeren in een robuuste kajak is een optie, alleen moet je hiervoor wel ruimte hebben in je huis. De opvouwbare kajak is dan ook dé oplossing. Opgevouwen neemt-ie vrijwel geen ruimte in beslag en binnen enkele minuten heb je ‘m tot een stevige kajak getransformeerd. Ideaal!

De opvouwbare kajak is van gegolfd plastic en is 3,65 meter lang. Dankzij de structurele verstevigingen balanceer je goed op het water en de ingebouwde steun zorgt ervoor dat je comfortabel van het uitzicht kunt genieten. Do we need to say more?

Kleding die je warm houdt

Ook al kajak je in een warm gebied, het kan nogal koud worden op het water. Thermokleding is daarom noodzakelijk om je lichaamstemperatuur stabiel te houden tijdens het kajakken. Ook in de zomer! Deze thermokleding draag je onder een drysuit waardoor je zo min mogelijk nat wordt en afkoelt. Vergeet overigens je (waterdichte) schoenen niet. Die zorgen ervoor dat je grip in de kajak hebt.

mini countryman

Een spatzeil dat je droog houdt

Al eens van een spatzeil gehoord? Dit zeil zit tussen jou en de body van de kajak in en zorgt ervoor dat er geen water in je kajak komt. Dit spatzeil hoort bij de uitrusting van je boot, dus laat je bij het aanschaffen goed informeren over de juiste fit. Als je een beginner bent is het wel belangrijk om te oefenen hoe je uit de kajak kunt komen als het spatzeil erop zit. En geloof ons, dit oefenen is al een hele work out.

Bescherming die zorgt dat je weer heel thuis komt

In de (ruige) natuur kan er van alles gebeuren. Zorg er dan ook voor dat je te allen tijde een helm draagt tijdens het kajakken. Rijd met je auto naar de dichtstbijzijnde outdoor store en vraag om advies. Een expert zal je aan een geschikte helm helpen. Langs en in de rivier kunnen nogal wat rotsen liggen dus elleboogbeschermers voor extra bescherming zijn ook geen gek idee.

Gadgets die je kajakavontuur helemaal af maken

Heb je je boodschappenlijst al klaar? Er is namelijk een aantal accessoires dat van pas kan komen. Denk aan een fluit voor als je in nood bent. Hiermee kun je je vrienden verderop waarschuwen. Een waterdichte telefoonbeschermer is handig om altijd connected te blijven en een mes komt overal in de natuur wel van pas.

Om niet alleen je telefoon maar al je spullen droog te houden is een waterdichte tas ook een must om mee te nemen. Check tot slot een pinkit: hiermee kun je eenvoudig bij een andere kajak aanhaken.

Met deze essentials bij je kun je met een gerust hart je (opvouwbare) kajak op het water gooien. Wil je nog veel meer leren over kajakken, zoals de zeven wateren om sowieso een keer te bevaren? Check dan onze avonturiers van Outdoor Manners. Zij inspireren en informeren je dagelijks met de juiste voorbereiding voor een perfect outdoor leven.

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
WANT To Have: de gadgets die een kajaktocht in de natuur compleet maken
Sluiten