Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 22 dec 2016

Kook jij ook graag met olijfolie? Dan zijn deze gadgets je beste vriend

Je weet vast en zeker dat we bij WANT van heerlijk eten houden. Maar dan moet je wel heerlijk eten kunnen bereiden. Heerlijk eten bereiden zit ‘m in de details. Zoals welke olijfolie je gebruikt en hoe je die toepast om zelfs heerlijke toetjes te bereiden…

Dat werd ons een tijdje terug door de bazen van Gkazas tijdens een workshop bijgebracht. Die kennis delen we meer dan graag met je én we geven je meteen een aantal handige gadgets mee. Zo kan ook jij met kwaliteitsolijfolie heerlijke voor-, hoofd- en nagerechten op tafel zetten.

Tijdens het voorgerecht

Zeg nou zelf, een tartaartje van koningsbaars met olijfolie, crème van zoete aardappel en limoenpastille, dat klinkt toch heerlijk? Dat dacht ik! Je vindt het recept hier. Geloof ons, dat wordt smullen. Echter moet je dan wel op een verfijnde manier met olijfolie te werk gaan. Wij raden je hierbij deze sproeier van een kleine zeventien euro aan. Een chill (kerst)cadeau ook trouwens..

Tijdens het hoofdgerecht

Onze harten gingen nóg sneller kloppen toen we hoorden dat we hertenbiefstuk als hoofdgerecht kregen. Hertenbiefstuk alleen is al top, maar met pastinaakpuree erbij is het wel echt de kers(t) op de taart. Beide onderdelen worden wederom rijkelijk van olijfolie voorzien. De hertenbiefstuk werd in de olie gebakken en ook door de puree ging een heerlijke scheut. Wordt-ie smaakvoller én smeuïger van.

Dat hertenbiefstuk moesten we trouwens zelf snijden, zoals je hierboven ziet. En man, dat is lastiger dan je denkt. Een goede messenset is dan zeker een pre. Of deze messen van goede kwaliteit zijn weten we niet. Echter zien ze er wel dope uit aangezien ze in een olijfolie messenblok komen. Ze kosten in ieder geval vijftig euro exclusief vijf euro verzendkosten #gewoon doen!

Tijdens het nagerecht

En dan zijn we alweer bij het nagerecht aangekomen. Waar we niet enkel fan van olijfolie zijn, maar ook van chocola, was de leven (geen woordenboek nodig, thanks) compleet. We werden namelijk verblijd met chocolademousse op vijgencrème met fudge van hazelnoten en witte chocolade en luchtig olijfoliepoeder. Jam!

Nog een laatste gadget die je vast en zeker van pas komt, is deze tafelset. Je hebt dan op een unieke, gave manier je peper, zout én olijfolie altijd bij de hand. Dat komt uit tijdens het koken, maar vooral tijdens het eten. En daar gaat het uiteindelijk om. Je betaalt hier 32 euro voor de set.

Zo, nu heb je de kennis én gear om heerlijke gerechten met olijfolie te maken. Wil jij meer lezen over de workshop en de heerlijke gerechten die we hebben gemaakt? Lees daar dan hier meer over. Smakelijk!

Reageer op artikel:
Kook jij ook graag met olijfolie? Dan zijn deze gadgets je beste vriend
Sluiten