Rutger Houweling
Rutger Houweling WANT Report 24 dec 2017

De beste gadgets en apps voor de wintersport

Staat er een wintersport op de planning? Mooi, want dat betekent dat je binnenkort de bergen op mag om vervolgens heerlijke afdalingen met je snowboard of ski’s te maken. Om deze afdalingen perfect te laten verlopen heb je natuurlijk skills, maar ook de juiste wintersport gadgets en apps nodig. En daar heb je ons voor!

De beste gadgets en apps testen in ‘s werelds beste skigebied

Als ‘digital nomad’ vlogen wij naar Innsbruck, Oostenrijk om vervolgens de Kitzbüheler Alpen onveilig te maken. Kitzbühel-Kirchberg wordt namelijk ook wel ’s werelds beste skigebied genoemd dankzij haar goede condities. En in het beste skigebied moet je natuurlijk zijn om apps, gadgets en gear voor de wintersport te testen. Check it out:

Apps voor de wintersport

Yes, i know, in onze video wordt alleen de Nederlandse app ‘Afdaling‘ uitgelicht. Maar er zijn nog meer toppers waaruit je kunt kiezen. Check bijvoorbeeld ‘Sneeuwhoogte.nl‘ voor de sneeuwdikte op jouw wintersportbestemming. Of wat dacht je van het populaire ‘Ski-Tracks‘? De buitenlandse variant op ‘Afdaling’.

wintersport app afdaling

De Nederlandse Ski Vereniging heeft onlangs ook een nieuwe wintersport-app uitgebracht voor iOS en Android. Check Wintertrip, hiermee bewaar je foto’s, track je afgelegde routes, afstand en de snelheid. Uiteindelijk kun je alle info tot een video samenvoegen. Tot slot heb je met Snowciety een sociaal netwerk voor skiërs en snowboarders tot je beschikking.

Pack list voor de casual wintersporter

Fan van gadgets en gear uit onze video? In onderstaande pack list hebben wij er nog een aantal toegevoegd, want wat dacht je van bijvoorbeeld wanten met heating elementen?! Wij kiezen namelijk eerder voor wanten dan handschoenen, omdat je vingers elkaar kunnen opwarmen als ze in een compartiment zitten.

Beste gadgets apps wintersport

[accordion title=”Rutger’s wintersport pack list”]

[/accordion]

Onze pack list is wel voor de casual snowboarder en skiër bedoeld. Ben je van plan om off piste te gaan? Investeer dan ook in must have gear zoals een lawinepieper en een lawine airbag. Als wintersporter ben je waarschijnlijk ook fan van zomerse outdoor avonturen. Check dan de benodigde gadgets voor een zomerse outdoor vakantie.

PS. Kies je voor Kitzbühel-Kirchberg als wintersportbestemming? Check dan Hotel Sportalm. Just saying ;-).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De beste gadgets en apps voor de wintersport
Sluiten