WANT to Have: 5 slimme gadgets die je wooncomfort vergroten

Voor wie zich wel eens afvraagt wanneer het tijdperk van The Jetsons aanbreekt leeft onder een steen. Oké, we vliegen nog steeds niet met auto’s door de lucht, maar onze woonomgeving komt steeds dichter in de buurt. Steeds meer innovaties worden ontwikkeld om ons wooncomfort te vergroten. Je moet ze alleen wel kennen ;-).

Voor wie denkt dat een smart home niets voor hem of haar is, denk eens hieraan: een slim huis denkt met je mee en maakt het leven in huis zoveel gemakkelijker. Stel je een ideale wereld voor waarbij raamdecoratie zich automatisch aanpast op ieder moment van de dag.

Het moment waarop een koffiezetapparaat je van verse koffie voorziet en de Luxaflex automatisch omhoog gaat om je met ochtendlicht van vitamine d te voorzien. Dat is nou wat we noemen gemak én een innovatie die al binnen handbereik is. De volgende vijf smart home-toepassingen vergroten dan ook je wooncomfort.

Luxaflex PowerView Motorisation

Als we het hebben over een slimme innovatie in design, dan staat de Luxaflex PowerView Motorisation met stipt op nummer één. Waarom? Dit is nou een product dat je thuisomgeving naar een hoger niveau tilt. Met de Luxaflex PowerView Motorisation hoef je de raamdecoratie in huis namelijk nooit meer aan te raken.

Met de app kun de slimme raamdecoratie van Luxaflex op de gewenste positie instellen en voorprogrammeren. Wil je dat de Luxaflex elke avond om 22.00 uur je huis klaarmaakt voor de nacht? Stel het in en je hoeft je nergens meer druk om te maken. Ontdek in onderstaande video hoe dit werkt:

Je hoeft niet alles via je smartphone in te stellen. Dit kan ook met de speciale Pebble (nee niet dat slimme horloge) afstandsbediening. Daarnaast kan een scène zich aan het moment van zonsopkomst en zonsondergang aanpassen zodat je daar ook niet over na hoeft te denken.

Er is overigens genoeg keuze. De PowerView Motorisation werkt met producten zoals duette shades, rolgordijnen en silhoutte shades van Luxaflex. Meer informatie over de prijs en mogelijkheden vind je hier.

Slimme speakers voor aan de muur

Een goed geluidssysteem mag natuurlijk niet ontbreken in je huis. Mocht je op zoek zijn naar een slim geluidssysteem dan is de nieuwe BeoSound Shape van Bang & Olufsen het checken waard. Dit is een slim doch modulair speakersysteem die je als een kunstwerk aan de muur hangt. Het systeem beschikt over zeshoekige elementen die voor een intelligente geluidsdistributie zorgen.

Bang & olufsen

Uiteindelijk heb je zes elementen nodig om een luidsprekersysteem samen te stellen. Dit is een combinatie van luidsprekers, versterkers en geluidsdempende elementen. Dit kan natuurlijk oneindig worden uitgebreid. Wedden dat deze speakers jouw wooncomfort vergroten?

Slimme verlichting van IKEA

IKEA is druk bezig om jouw verlichting te laten vervangen voor de slimme sfeerverlichting Trådfri. IKEA zorgt er met deze serie smart home-producten voor dat je voor een betaalbaar bedrag slimme lampen in huis haalt. Voor nog geen 80 euro heb je al een hub, een afstandsbediening en twee lampen. Wij zijn vooral fan van de dimmer:

De slimme verlichting van IKEA werkt natuurlijk perfect samen met de Luxaflex PowerView Motorisation. Wanneer de slimme raamdecoratie langzaam de woonkamer afsluit van de buitenwereld zorgen de Trådfri lampen voor een sfeervolle lichtbron en stream je de tunes naar je BeoSound Shape.

Je persoonlijke assistent voor in huis

Een robot-butler zullen we nog niet snel in huis halen, maar een innovatie dat in de buurt komt is Google Home. Dit is een persoonlijke assistent voor in huis die ook je favoriete tunes afspeelt. Google Home fungeert namelijk ook als speaker.

Als persoonlijke assistent vertelt Google Home je bijvoorbeeld wat het weer wordt en neemt ‘ie de agenda met je door. Is er iets wat je graag wilt weten? Vraag het aan Google Home en je krijgt het antwoord via de speaker te horen. Chill voor jou, want nu weet je eindelijk waar een kiwi zijn naam te danken heeft.

Google Home is helaas nog niet in Nederland verkrijgbaar. Naar verluidt komt de tweede versie van Google Home wél naar Nederland. Dit exemplaar zal ook over een ingebouwde netwerkrouter beschikken. En dat is exact de toepassing die we erin willen hebben. Score!

Een salontafel die je van meerdere gemakken voorziet

Anno 2017 heb je een salontafel nodig waarop je niet alleen je benen laat rusten, maar die je van nog meer gemakken voorziet. Maak kennis met Sobro. Deze salontafel houdt je drank gekoeld, beschikt over speakers (hoef je de dure BeoSound Shape ook niet aan te schaffen) en zorgt ervoor dat je altijd over een volle smartphone-batterij beschikt.

Zie jij jezelf al onderuit op de bank liggen? De benen op de salontafel, filmpie aan en via de smartphone zorg je ervoor dat met de Luxaflex PowerView Motorisation een sfeervolle woonomgeving wordt gecreëerd. Wij wel! Heb je tips voor andere innovaties die je wooncomfort vergroten? Laat het ons weten!

In samenwerking met Luxaflex