Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 22 dec 2019

WantKast Podcast #009: Galaxy Fold in Nederland, Huawei P40 en meer

Iedere week word je op onze website doodgegooid met nieuws uit de wondere wereld van technologie. Helaas is dat af en toe dusdanig veel dat we soms vergeten stil te staan met wat er nu precies allemaal gebeurt is. In onze WantKast podcast praten we je daarom wekelijks bij over het grootste nieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het over de Samsung Galaxy Fold, de Huawei P40 (Pro) en meer!

WANT week 51 van 2019 zat bomvol met ontwikkelingen waar we vrolijk van worden. Zo weten we sinds afgelopen dinsdag dat de Samsung Galaxy Fold naar ons land komt. Daarbij vertelde Huawei CEO Richard Yu dat we de P40 (Pro) in Europa mogen verwachten, net als de opvouwbare Mate XS overigens. Daarbij hadden Mark en Thomas het ook over de samenwerking tussen Apple, Amazon en Google. Oh ja, en er was ook nog iets met Sony aan de hand.

De negende aflevering van het tweede seizoen van WantKast is hieronder te luisteren:

Zin om alles rustig terug te lezen? We praten je kort bij over wat er precies gebeurt is!

Samsung brengt Galaxy Fold toch naar Nederland

Samsung Galaxy Fold Nederland
De vernieuwde Galaxy Fold (Afbeelding: Samsung)

Samsung gaat de Galaxy Fold toch in Nederland uitbrengen. De opvouwbare smartphone werd eerder dit jaar teruggeroepen vanwege problemen, maar kwam vervolgens niet meer naar ons land toe op het moment dat deze problemen gefixt waren. De oplage werd een stuk kleiner en dat zorgde ervoor dat we misgrepen. Gelukkig heeft Samsung Nederland er alles aan gedaan om het toestel toch deze kant op te halen en dat is exact wat er deze week gebeurde.

Vanaf afgelopen vrijdag is de opvouwbare smartphone te bestellen in Nederland en vanaf 10 januari wordt het toestel geleverd. Benieuwd welk prijskaartje gepaard gaat met de telefoon? Check dan dit artikel!

Huawei P40 (Pro) komt naar Europa!

Huawei P30 Pro beste smartphones
Het huidige model (Afbeelding: Huawei)

Huawei CEO Richard Yu maakte tegenover Franse website FRAndroid bekend dat de Huawei P40 (Pro) naar Europa komt. Het vlaggenschip is dan wel niet voorzien van Google-diensten, maar het bedrijf laat zich daar dit keer niet door tegenhouden. Dit gebeurde deze zomer wel met de Mate 30 (Pro). De smartphones komen onze kant op en zullen voorzien zijn van de Huawei Mobile Services.

Daarbij werd ook bekend dat de opvouwbare Huawei Mate Xs naar Europa zou komen. Weer weten over dat toestel of de P40? Check dan dit artikel!

Opvolger Sony WH-1000XM3 in aantocht

Sony WH-1000XM3
De Sony WH-1000XM3 (Bron: Sony)

De immens populaire, en vooral ijzersterke, Sony WH-1000XM3 krijgt een opvolger. Althans, dat is wat we op dit moment vermoeden. Sony heeft een productregistratie gedaan bij de FCC voor een apparaat genaamd de WH-1000XM4. Kind kan de was doen. De grote vraag is alleen: wat gaat er precies gebeuren qua specificaties en hoe ziet de koptelefoon eruit.

Bij de aanmelding is er door Sony voor anonimiteit gekozen, maar weten we mogelijk wel wanneer we de koptelefoon voor het eerst kunnen zien. Benieuwd? Lees dan dit artikel!

Apple, Amazon en Google slaan de handen ineen

Action
Smart Home Bron: Pixabay

Het klinkt in eerste instantie als een bijzondere samenwerking en dat is het eigenlijk ook (dooddoener). Apple, Amazon en Google slaan de handen ineen om een nieuwe standaard op te zetten voor smart homes. Het gaat om een project dat ervoor moet zorgen dat alle apparaten uit die markt met elkaar in verbinding staan en ontwikkeling makkelijker maakt voor bedrijven.

Benieuwd wat de plannen precies zijn? Check dan dit artikel!

Reageer op artikel:
WantKast Podcast #009: Galaxy Fold in Nederland, Huawei P40 en meer
Sluiten