Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 28 maart 2019

Galaxy Fold tot in het extreme getest door Samsung

Sinds de lancering van de Galaxy Fold zijn er veel vraagtekens en twijfels opgedoken over het toestel. Of het nu gaat om de prijs, het design of de duurzaamheid van het toestel, Samsung moet zich keer op keer bewijzen. Iets wat het probeert te doen door een video online te zetten, waarin getoond wordt hoe de smartphones getest worden. Iets wat tot in het extreme lijkt te gebeuren. 

Samsung test Galaxy Fold tot in het extreme

Samsung lijkt alle twijfels rondom de Galaxy Fold weg te willen nemen door te laten zien hoe de duurzaamheid getest wordt. Het bedrijf heeft een video online gezet waarin te zien is hoe er, in de fabriek, een zogeheten stress-test uitgevoerd wordt. Tijdens deze test wordt er een volledige rij met Samsung Galaxy Fold toestellen continu open en dicht gevouwen. Volgens het bedrijf kan de smartphone, van een kleine $2000, zo’n 200.000 keer open en dicht vouwen. Dat zou betekenen dat, als je dit 100 keer per dag doet, zo’n vijf jaar met het toestel kan doen. Iets wat dus in onderstaande video volle bak getest lijkt te worden.

Echter worden de twijfels rondom de Galaxy Fold hier niet mee weggenomen. Er zijn namelijk twee problemen die de Galaxy Fold nog met zich mee draagt, en of hij goed open en dicht fout is daar niet een van. Het probleem van de Fold ligt hem namelijk bij het design wanneer deze is opgevouwen. Het 4.2-inch display en de gigantische schermranden zullen nooit de schoonheidsprijs krijgen. Daarbij is er ook een aanzienlijk probleem met het display wanneer het toestel is uitgevouwen.

Wanneer dit het geval is, staan de twee delen van de Galaxy Fold in een hoek van 85 graden. Dit betekent dat het toestel, wanneer je hem dus in tablet-mode hebt staan, dus niet helemaal vlak is. Dat is het geluid wat een aantal vroegelingen, die met het toestel aan de slag konden, eerder deze week meldden. Het is uiteraard de vraag of dit de verkoopcijfers gaat beïnvloeden, maar problematisch is het wel te noemen. Zeker wanneer je bedenkt dat je er een kleine $2000 voor neerlegt.

Reageer op artikel:
Galaxy Fold tot in het extreme getest door Samsung
Sluiten