Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 jun 2019

Galaxy Fold: Samsung woordvoerder spreekt over releasedatum

De hype rondom de opvouwbare Samsung Galaxy Fold was hoog, maar door een fout in productie werd het toestel teruggeroepen en werd de releasedatum verschoven. De Zuid-Koreaanse producent moest eerst even orde op zaken stellen en het lijkt erop dat dit nu gelukt is. Het bedrijf praat voorzichtig over de aankondiging van een releasedatum. 

Samsung over de nieuwe Galaxy Fold releasedatum

Ondanks alle problemen die rondom de opvouwbare Galaxy Fold hangen, is de hype rondom het unieke toestel nog altijd groot. Zowel Samsung als de consument lijken nog enthousiast te zijn over het apparaat dat stiekem toch wel wordt gezien als “de toekomst van de smartphones”. De producent bleef lang stil rondom de nieuwe releasedatum van de Fold, maar lijkt zich toch langzaam maar zeker klaar te maken voor een lancering.

Een woordvoerder van Samsung heeft tegenover de website CNET verteld dat de nieuwe releasedatum van de Galaxy Fold binnen een aantal weken bekend gemaakt wordt. Eerder ontstond het idee, door de lange stilte van het bedrijf, dat Samsung het toestel misschien niet meer uit zou brengen. Maar aan die geruchten komen nu dus, overduidelijk, een einde. We hebben wat dat betreft nog weinig informatie om ons aan vast te houden, maar we hebben nu tenminste iets.

Hoeveel weken “een aantal weken” is weten we uiteraard niet. Wel zou het zomaar kunnen zijn dat we over twee weken iets horen, maar kan dit ook betekenen dat we over 10 weken iets te horen krijgen. De laatste keer dat Samsung ons een concluderend antwoord beloofde, zou DJ Koh binnen een paar dagen een update geven. Op deze update wachten we weken later nog steeds. De kans dat het nog enige tijd duurt voor we wat te horen krijgen, is dus aanzienlijk groot.

Samsung Galaxy Fold

Maar we hebben wat dat betreft weinig te klagen. Op dit moment is Samsung de enige partij van de markt die serieus bezig lijkt te zijn met de lancering van een opvouwbare smartphone. Huawei is op dit moment druk aan het overleven, waardoor de Mate X het daglicht ook niet binnen afzienbare tijd te zien krijgt. Merken als Xiaomi, OPPO en Lenovo hebben ook een eigen variant, maar wachten af tot “het juist moment daar is”.

Reageer op artikel:
Galaxy Fold: Samsung woordvoerder spreekt over releasedatum
Sluiten