Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 jan 2019

Xiaomi-killers: Samsung lanceert Galaxy M serie deze maand nog

Gewapend met de gloednieuwe Infinity-V teardrop notch geeft Samsung antwoord op de populariteit van Xiaomi in India. De producent komt eind deze maand met drie budgettoestellen die de concurrentie met het Chinese merk aan moeten gaan. Mochten de geruchten kloppen zien we op 28 januari de Galaxy M10, M20 en M30 verschijnen. Lanceert Samsung echte Xiaomi-killers?

Samsung lanceert drie Galaxy M toestellen

Samsungs nieuwe mid-range Galaxy M serie lanceert op 28 januari in India. Dit kondig de producent zelf aan via India Today en Amazon India. De volledige line-up is gericht om de concurrentie aan te gaan met het immens populaire Xiaomi, die op dit moment de koppositie te pakken heeft in het land qua verkoopcijfers. Ondanks het feit dat Samsung zelf de serie aankondigt, zegt het vrij weinig over de inhoud van de line-up. De verwachting is echter wel dat Samsung met drie varianten komt van de Galaxy M. Het zou om de M10, M20 en M30 gaan.

Samsung Xiaomi Galaxy M

Alle drie de varianten van de Samsung Galaxy M serie beschikken, naar verwachting, over een Infinity-V teardrop display. Dit is een van de notches die Samsung eind vorig jaar aankondigde. Terwijl de exacte specificaties nog onbekend zijn, komt Amazon wel met wat informatie over de toestellen. Zo beschikt de Galaxy M serie over een dual-camerasysteem en een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Daarnaast zit de headphone jack nog steeds in deze toestellen en is de serie voorzien van USB-C ondersteuning.

In een interview met Reuters laat Samsung India’s Senior Vice President de prijs van het toestel weten. Naar verwachting varieert de prijs tussen de $140 en $280, wat weinig is wanneer je bedenkt dat de serie gepaard gaat met indrukwekkende batterijen en quick charging.

Concurrentie met Xiaomi

De aankondiging van de India gerichte smartphones komt terwijl Samsung onder flinke druk staat. Xiaomi heeft de Indiase markt sinds Q4 2017 flink in haar macht. Dat was het moment dat Xiaomi de koppositie overnam van de Koreaanse producent op het gebied van het Indiase marktaandeel. Een koppositie die de producent sindsdien niet meer uit handen heeft gegeven. Afgelopen jaar maakte Samsung bekend dat het de strijd met Chinese rivalen aan zal gaan door middel van mid-range toestellen.

Samsung Xiaomi Galaxy M

Dit zagen we eind vorig jaar met de komst van de Galaxy A8S, welke als eerste een hole punch notch droeg. Ook de nieuwe Galaxy A9 kwam op de markt met een vierdelige camerasysteem aan de achterkant van het toestel. De nieuwe M serie zal, door middel van de Infinity-V teardrop notch, een unieke feature met zich meebrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi-killers: Samsung lanceert Galaxy M serie deze maand nog
Sluiten