Galaxy Note 10 beperkt terugval winst van Samsung in derde kwartaal

Samsung heeft de cijfers voor het derde kwartaal gepresenteerd. In vergelijking met een jaar geleden wordt er veel minder winst gemaakt. De Galaxy Note 10 weet de terugval nog wat te beperken. De smartphonetak van de fabrikant heeft het in het algemeen goed gedaan.

Samsung Electronics heeft vandaag de cijfers van het derde kwartaal naar buiten gebracht. De cijfers staan niet in het rood, maar het bedrijf scoort over het algemeen slechter dan in dezelfde periode van een jaar geleden. De markt voor geheugenchips is sterk gedaald en dat heeft invloed op de omzet en winst. Andere takken van het bedrijf doen het beduidend beter.

Minder winst voor Samsung

Onderaan de streep heeft Samsung een omzet behaald van 62 triljoen Zuid-Koreaanse won (ongeveer 48 miljard euro) en 7,78 triljoen won aan winst (ongeveer 6 miljard euro). In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een daling van respectievelijk 5 en 56 procent. De smartphonetak presteert nog wel goed met een omzet van 29,25 triljoen won (22 miljard euro) en 2,92 triljoen won (iets meer dan 2 miljard euro).  Dat omzet van deze afdeling is gestegen met 17 procent, terwijl de winst een groei van 32 procent laat zien.

Samsung Galaxy Note 10 review design
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Samsung laat weten dat die groene cijfers te danken zijn aan het succes van de Samsung Galaxy Note 10-serie. Daarnaast heeft de goedkopere A-serie ook goed geschoord. Bovendien is het bedrijf in staat geweest meer te verdienen aan producten die zijn bedoeld voor massamarkten.

Geen verkoopcijfers voor Samsung Galaxy Note 10

Samsung geeft geen individuele verkoopcijfers vrij voor apparaten, maar laat weten dat de Galaxy Note 10 het veel beter doet dan de Galaxy Note 9. Verder heeft de afdeling voor displays ook mooie cijfers laten zien, met name de kleine en middelgrote oled-schermen. De televisieafdeling heeft slechter gescoord dan in dezelfde periode vorig jaar en laat een daling zien.

In 2020 verwacht Samsung meer te kunnen verdienen aan nieuwe technologieën, zoals 5G en opvouwbare smartphones. Echter, totdat de vraag naar geheugenchips weer aansterkt, is het nog niet zeker of Samsung in staat is elk kwartaal positieve cijfers te laten zien zoals het bedrijf dat in het verleden deed.

Interesse om de Samsung Galaxy Note 10 te kopen? Dan is deze deal misschien wel iets voor jou!

Samsung

Reageer op artikel:
Galaxy Note 10 beperkt terugval winst van Samsung in derde kwartaal
Sluiten