Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 15 mei 2019

Worden dit de nieuwe afmetingen van de Galaxy Note 10?

De aankomende Galaxy Note 10 is pas later dit jaar te verkrijgen, maar is zoals gewoonlijk is er al veel informatie gelekt. Het meest recente gerucht gaat over de grootte van het scherm en lijkt voortgekomen zijn uit een benchmark test. Het moge voor zich spreken dat wij hier wel oren naar hadden.

Galaxy Note 10

Het duurt misschien nog even voordat de Galaxy Note 10 zal verschijnen, maar er is al van alles omtrent het toestel gelekt. Zo weten we al dat er modellen in twee verschillende groottes gaan komen en er van beide een 5G variant verschijnt. Dit is opmerkelijk, aangezien de eerdere Note-modellen slechts in één formaat beschikbaar waren. Het toestel zou een 6.7-inch display gaan krijgen. Een nieuwe lek brengt hierover meer informatie naar buiten.

MobielKopen heeft namelijk een HTML5 benchmark test opgemerkt voor een toestel met een resolutie van 3040 x 1440 pixels. Het gerucht gaat het hier gaat om de kleinere versie van de aankomende Galaxy Note 10.

Samsung Galaxy Note 10

Dit wijst er dus op dat het toestel een ratio van 19:9 zal hebben, wat indirect betekent dat het scherm langer is dan bij eerdere modellen. De  Galaxy Note 9 heeft namelijk een 6.4-inch display met 18.5:9 ratio.

Deze zet is niet geheel verrassend, aangezien Samsung wat soortgelijks gedaan heeft bij de Galaxy S9 en haar Galaxy S10. Wat dus betekent dat de Galaxy Note 10 een scherm heeft dat lijkt op die van de S10.

Geen 64 megapixel camera

Er kwam eerder deze week al een nieuwsbericht naar buiten dat de Galaxy Note 10 vermoedelijk niet voorzien zal zijn van Samsung’s nieuwe 64 megapixel camera. Dit terwijl ook deze later dit jaar nog moet verschijnen.

Ondanks dat dit nieuws naar buiten werd gebracht door een vrij betrouwbare leaker hopen veel fans natuurlijk dat de bron in kwestie ernaast zit. Want zeg nou zelf, jij wilt toch ook die nieuwe camera uitproberen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Worden dit de nieuwe afmetingen van de Galaxy Note 10?
Sluiten